Antena Căutare

Cum gestionezi corect banii pentru întreaga lună - 5 sfaturi extrem de utile

Dacă vrei ca banii să îți ajungă de pe o lună pe alta, atunci ai nevoie de un set de reguli pe care să le respecți cu sfințenie. Știm cu toții ce înseamnă ultimele zile înainte de primirea salariului, mai ales cele de vară. Distracție cât cuprinde, mare, munte, festivaluri și multe seri petrecute alături de prieteni.

Dacă banii se duc mai repede în timpul acestor luni de foc, ce te faci în cazul în care o urgență te ia pe nepregătite, tocmai atunci când banii tăi sunt pe sfârșite? De unde te poți împrumuta rapid? Ce faci pentru ca banii de salariu să te țină pâna la următoarea scadență? Citește mai jos 5 sfaturi extrem de utile în acest sens:

1. Listă cu cele mai importante cheltuieli

2. Mâncarea la pachet este sfântă

3. Fii mai cumpătat pe final de lună

4. Profită de reduceri și oferte

5. Obține un credit doar cu buletinul

Listă cu cele mai importante cheltuieli

Dacă vrei să termini luna cu ceva bani puși deoparte, trebuie să iei o foaie și un pix și să faci o listă cu cele mai importante cheltuieli ale unei luni. Cu alte cuvinte, vezi pe ce se duc cei mai mulți bani ai tăi - ieșiri în club, țigări, haine, jocuri video, mâncarea pentru pisică - și încearcă să îți setezi anumite bugete pentru fiecare astfel de grupă de cheltuieli, pentru a fi sigur că la final de lună poți rămâne cu ceva bani puși deoparte, în cazul în care ai respectat aceste limite.

2. Mâncarea la pachet este sfântă

Așa cum spuneam mai sus, este important să ai o viziune extrem de clară asupra cheltuielilor tale lunare, pentru că altfel nu vei ști niciodată cu exactitate unde se duc fondurile tale și, mai ales, de ce cu o asemenea repeziciune.

Dacă ieși cu cei de la job la masă în absolut fiecare zi (chiar dacă ți se convenabil să plătește 20 de lei pe Felul 1 + Felul 2 + salată / desert), încearcă să introduci în săptămână și zile în care vii cu mâncare la pachet. Vei simți imediat schimbări radicale în bugetul tău.

3. Fii mai cumpătat pe final de lună

Faptul că vii cu mâncare la pachet poate fi într-adevăr o dovadă de cumpătare, însă poți face mult mai multe lucruri pentru a găsi alternative mai puțin costisitoare. Îți place teatrul și preferai până acum să ieși vinerea cu gașca la teatru?

Alege zilele din săptămână, pentru că biletele sunt mult mai ieftine, cu toate că vorbim despre aceeași distribuție și aceeași piesă. Acesta este doar un exemplu despre cum poți face alegeri inspirate, ce nu te vor ține departe de micile tale plăceri, ci doar îți vor oferi alternative mai convenabile pentru a te bucura de ele, cu mai puțini bani.

4. Profită de reduceri și oferte

Învață să compari prețurile unor produse pe care vrei să le cumperi de pe net, folosind site-uri ce pur și simplu asta fac: sapă prin absolut toate magazinele online din țară ce au în ofertă produsul dorit, afișând ulterior lista cu toate prețurile disponibile. Astfel, tu îți poți da seama de unde este cel mai indicat să cumperi și câți bani economisești astfel.

Profită de reduceri, chiar dacă poate părea mult mai obositor să pui mâna pe ele (vezi marea bătălie pe produsele de Black Friday). De asemenea, trebuie să devii un fin cunoscător al perioadelor în care este cel mai bine să cumperi articole de îmbrăcăminte sezonieră sau produse electrocasnice, pentru că puțin know how îți poate salva o sumă chiar mare de bani.

5. Obține un credit doar cu buletinul

În cazul în care mai ai de așteptat până la ziua de salariu, iar banii deja s-au terminat, ce se întâmplă cu tine în cazul în care te lovești de o urgență neprevăzută? De unde poți face urgent rost de bani, pentru a rezolva imediat situația apărută?

Îți spunem noi de unde - vivacredit.ro, locul de unde poți obține un credit doar cu buletinul, în cele mai avantajoase condiții. Creditul Până la Salariu® de la Viva Credit® reprezintă o soluție rapidă, flexibilă și 100% online prin care tu poți obține o finanțare imediată, în cazul în care cererea ta online este aprobată.

Știi cât durează completarea unei astfel de cereri? Aproximativ 7 minute. Știi ce finanțare poți obține, în cazul în care cererea ta online este aprobată? Între 100-2000 de lei, pe care îi poți returna în maxim 35 de zile. Fără giranți sau alte garanții, tu stabilești atât suma împrumutată, cât și perioada de scadență. Așa că aplică acum pentru un credit doar cu buletinul și rezolvă rapid urgența ta, cu un împrumut obținut 100% online.

Anunț ÎNFIORĂTOR despre pensionarii din România: „65 la sută dintre oameni vor avea parte de o pensie... ”... BNR Curs valutar 6 septembrie. Cât costă dolarul și cât s-a scumpit euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x