- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cea mai mare greșeală a antreprenorilor de astăzi? Să gândească că businessul lor este special și că nu vor face parte din statistici. E o mentalitate nocivă pentru o afacere, pentru că atrage după sine decizia de a nu a asigura business-ul pentru situații neprevăzute.
Este deja un lucru bine știut că majoritatea afacerilor mici eșuează în primii 5 ani. Aceste statistici sunt deprimante pentru persoanele interesate să înceapă o nouă afacere. De la covrigării până la proiecte imobiliare sau companii cu cifră de afaceri de milioane de euro, toate urmează aceeași cale atunci când eșuează.
Mulți dintre proprietarii de business-uri au impresia că asigurările comerciale și profesionale presupun un cost pe care nu și-l pot permite, un lux pe care doar afacerile stabile îl pot accesa. Nimic mai greșit. Orice business, indiferent de dimensiunile sale, de industria în care activează ori de vechimea lui pe piață, are nevoie de o plasă de siguranță pentru situația în care ar putea înregistra pierderi substanțiale care pot duce la închiderea afacerii.
Cunoscând acest aspect, peste 6.000 de companii, potrivit certasig.ro, au optat pentru asigurări corporate. Și-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajații, contractele sau afacerile în derulare la o societate de asigurări precum aceasta, urmărind să aibă una dintre cele mai rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune. Un indicator bun este reprezentat de cel mai scurt termen de plată a dosarelor de daune existent pe piață.
La ce bun o asigurare corporate?
Asigurarea este o formă de management al riscului în care asiguratul transferă costul potențialelor pierderi către o altă entitate în schimbul unei compensații monetare. Cu alte cuvinte, asigurările permit afacerilor să se protejeze în mod accesibil de pierderi importante și de blocaje financiare. Prin asigurările pentru afaceri românii își pot proteja investițiile apelând la asigurări pentru proprietăți și bunuri, asigurări de incendii și pericole asociate, asigurări cargo și pentru bunuri în tranzit.
Cine sunt companiile care și-au încredințat afacerea asigurărilor corporate?
Companiile care au înțeles necesitatea unei asigurări s-au îndreptat către societăți de asigurări cu o valoare medie a daunelor substanțială. Aici va vedea valoarea orice business care ajunge într-o situație de risc.
„Printre dosarele de daune cele mai interesante din punct de vedere tehnic din ultimele luni au fost o poliță de asigurare de aviație pentru un avion privat Cessna care a suferit daune în timpul aterizării în Suceava (daune achitate de 180.000 euro), o asigurare de clădiri și bunuri pentru un parc de energie solară din Bulgaria, care a suferit avarii în urma unei furtuni (suma achitată a fost de 18.000 euro), o asigurare de clădiri și bunuri la un parc solar din Romania al cărui Safety Ring a fost avariat (suma achitată fiind de 42.000 euro), sau de o poliță complexă de asigurări pentru cladiri și bunuri, dar și răspundere față de terți și întreruperea afacerii (business interruption), pentru un centru de fitness din București care a suferit daune în urma unui incendiu (suma achitata 168.000 Euro) ”, explica James Grindley, CEO Certasig.
Ce alte decizii greșite poate lua un antreprenor și pot duce la pierderi?
- Optimism orb în vânzări
- Păstrarea angajaților neproductivi și a tipologiei tiranului
- Nu apelează la structuri de sprijin – oameni și servicii care pot gestiona lucruri pentru care nu are timp sau la care nu se pricepe
Colin R. Davis spunea că drumul către succes și eșec arată identic. Așadar, orice business care vrea să rămână pe calea succesului trebuie să fie pregătit pentru orice obstacol care poate devia calea.
Sursă foto: Shutterstock.com