Acordul privind mentinerea capitalului bancilor in Romania este unul temporar si probabil nu va mai fi necesar intr-un an si jumatate, iar odata cu revenirea economiei institutiile financiare ar putea chiar sa-si creasca voluntar expunerea, considera seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.
"Asteptarile noastre in ceea ce priveste initiativa de la Viena au fost ca aceasta sa fie o masura temporara si, intr-un final, nu vom mai avea nevoie de ea, pentru ca bancile vor dori sa-si creasca expunerea si cred ca ne apropiem de acel punct. Nu doar in Romania, ci in multe tari care au participat la initiativa de la Viena",
Intalnirile legate de expunerile bancilor au loc o data la sase luni. Seful misiunii FMI a precizat ca la urmatoarea intalnire vor fi puse in discutie limitele din acord.
Jeffrey Franks a aratat ca, odata ce economia isi revine, reapar si oportunitati pentru banci de a credita si de a face profit. Acesta a avertizat insa ca Romania va avea o economie competitiva doar daca va realiza reformele structurale necesare.
Citeste articolul complet pe Financiarul.com
FMI nu ne mai da bani...
FMI: Pierderile bancare la nivel global au fost de 2200 de miliarde de dolari...