"Nu sunt printre cei care au pierdut bani la WBS, ci printre aceia carora li s-au pierdut banii", a declarat Daniel Daianu, potrivit Agerpres. Fostul sef de la Finante a precizat ca, pana pe 2-3 octombrie, a primit raportari periodice de la casa de brokeraj, care nu indicau nicio pierdere pe net. Iar atunci cand s-a prezentat la sediul casei de brokeraj pentru a cere informatii despre situatia banilor din cont, Daianu spune ca nu i s-a dat niciun raspuns si i s-a spus doar ca Sima nu mai poate fi contactat.
Fostul ministru de Finante a mai precizat ca banii erau intr-un cont general, in strainatate, si este foarte dificil de facut verificari.
Cristian Sima este presedintele grupului WBS Holding.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigatie la sediul societatii de servicii de investitii financiare WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora.
Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecuta si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.
Iar, joi, Politia Sibiu a anuntat ca, desi nu a fost depusa nicio sesizare referitoare la disparitia lui Cristian Sima, s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu.
Cu un doctorat in matematica, obtinut in 1992, si o bogata experienta capatata in cadrul mai multor piete de capital straine, Cristian Sima este una dintre cele mai cunoscute figuri ale bursei romanesti.
Cine este Cristian Sima, brokerul dat disparut
Cu un doctorat in matematica, obtinut in 1992, si o bogata experienta capatata in cadrul mai multor piete de capital straine, Cristian Sima este una dintre cele mai cunoscute figuri ale bursei romanesti.
Acesta este licentiat in matematica (1985) si doctor in acelasi domeniu, cu lucrarea intitulata “K-Theory for Connes Representative Groups”.
Sima si-a inceput cariera ca asistent universitar in cadrul Institutului Politehnic, evolutia sa academica ulterioara fiind legata de Italia unde a fost visiting professor in cadrul Departamentului de Matematica al Universitatii din Florenta si mai apoi al Universitatii din Siena.
Intre 1993 si 1995 a fost liber profesionist si a elaborat strategii de marire de capital pentru Fiat, Montedison si Ferfin.
Foto: flickr.com