In cazul in care operatiunea de reevaluarea nu a fost efectuata in ultimii cinci ani, se va plati pana la 40%, potrivit noilor prevederi din Codul Fiscal.
Anterior, Codul Fiscal stabilea ca impozitul pe cladiri fara reevaluare in ultimii trei ani era cuprins intre 5% si 10%, cota fiind fixata de catre autoritatile locale.
Potrivit specialistilor, noile cote sunt in totala contradictie cu solicitarile venite din partea mediului de afaceri de a se stabili impozite rezonabile pentru cladirile utilizate in scopuri productive sau comerciale si de respectare a principiului neutralitatii fiscale prin fixarea unor impozite pe proprietati imobiliare nediferentiate in functie de proprietarii lor - persoane juridice sau persoane fizice.
La inceputul lunii septembrie, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, afirma ca firmele care nu vor reevalua cladirile si le vor mentine la valori care nu reflecta pretul real pentru a plati impozite mai mici vor fi sanctionate.
Cotele standard la impozitele pentru cladirile detinute de firme sunt intre 0,25% si 1,5% si se aplica la valoarea de inventar a cladirii.
Sursa: Antena3
Uraniu insuficient pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda: Romania cauta solutii in Kazahstan... Economistul Nouriel Roubini, profetul crizei din 2008, prezice o noua "Mare Depresiune"...