Peste 50 de studenți internaționali, alături de reprezentanți din mediul academic și de afaceri se vor reuni la București, în perioada 13-27 august 2017, cu prilejul celei de-a 13-a ediții a Școlii Internaționale de Vară Bucharest Summer University. Aceștia vor lua parte la două săptămâni intense de dezbatere, multiculturalism și interactivitate. Evenimentul se axează pe aspecte și probleme de ordin economic și din domenii conexe, având ca obiectiv principal promovarea valorilor comune.
„De la an la an Bucharest Summer University multicultural capătă tot mai multă amploare, prin identificarea provocărilor actuale din sectorul de afaceri. Ne-am propus să facem din Bucharest Summer University o experiență reprezentativă pentru formarea viitoarelor generații de profesioniști capabili să dezvolte și să implementeze noi idei, într-un mediu competitiv și multicultural” a explicat Dragoș Andrei Stoica, project manager Bucharest Summer University.
Anul acesta, tema în jurul căruia se vor purta dezbaterile, în cadrul Bucharest Summer University, va fi „Globalisation through Business and Management: Becoming an Agent of Change”. Aceasta promovează schimbul de idei și de perspectivele variate pe tema globalizării, în relație cu domeniul managementului, la nivelul Uniunii Europene. Experiența Bucharest Summer University reprezintă o alternativă educativă benefică pentru participanți, într-un context multietnic.
Complexitatea temei-cadru a ediției din acest an de Bucharest Summer University va fi asigurată proin participarea unor lectori din țară și din străinătate, cu o bogată expertiză în mediul academic, de afaceri și management:
- Dr. Persefoni Tsaliki - Specialist in Economie Politică și profesor asociat în cadrul Departamentului de Economie al Universității Aristotel, Salonic (Grecia);
- Dr. Lefteris Tsoulfidis - Specialist in Istoria Gândirii Economice și profesor în cadrul Departamentului de Economie al Universității Macedonia, Salonic (Grecia);
- Dr. Erkan Erdemir - Președinte al Departamentului de Antreprenoriat - Universitatea Sehir, Istanbul (Turcia);
- Valentin Lazea - Economist șef al Băncii Naționale a României;
- Florin Jianu - Președinte al Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, singura organizație reprezentantivă pentru IMM-uri, la nivel național;
- Adela Jensen - Director executiv Resurse Umane, BRD Groupe Société Générale;
- Cătălin Teodor Dogaru - Region Mentor Project Management Institute, Senior Consultant @TSP;
- Maria Tudor Tănase - Fondator Creative&Bright;
- Gabriel Crețu - Director General Adwisers Financial IFN S.A.;
- Paul Soare - Operations Manager Genpact.
La deschiderea evenimentului va participa conf. univ. dr. Cezar Simion Melinte (prodecan), din partea Facultății de Management. La evaluarea finală a participanților, în ultima zi a programului, vor lua cuvântul conf. univ. dr. Răzvan Corbos (prodecan) și prof. univ. dr. Andreea Zamfir.
Sesiunile de dezbatere se vor îmbina cu activități conexe și recreative, în care vor fi implicați toți participanții: turul orașului București, excursii de weekend în puncte turistice importante din România, activități competitive de team-building și activități interactive.
Totodată, programul Bucharest Summer University va include, pe 16 august, conceptul „Global Village”, care se va desfășura, parțial, într-un cadru informal - Grădina Valorilor Românești, cu susținerea partenerului educațional al Școlii Internaționale de Vară, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Global Village este o fuziune de tradiții și particularități multietnice, în care fiecare participant își va prezenta țara, obiceiurile și tradițiile.
„Susținem Bucharest Summer University deoarece credem în impactul pozitiv pe care implicarea constantă în promovarea valorilor din domeniul educațional și cultural îl are asupra societății. Implementăm, de peste două decenii, programe și proiecte variate, destinate susținerii excelenței și tinerilor cu potențial în artă, cultură, știință sau în domeniul academic. Alături de parteneri, lucrăm pentru rezultate de durată și credem că, așa cum sugerează și tema de anul acesta a Bucharest Summer University, doar prin perseverență, putem să devenim <<agenți ai schimbării>>” a declarat Tristi Cristea, General Manager Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Școala internațională de vară Bucharest Summer University este un proiect organizat de Academia de Studii Economice București, prin intermediul Senatului Studenților.
Școala Internațională de Vară Bucharest Summer University are ca partener educațional, precum în edițiile anterioare, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, parteneriat care reprezintă o dimensiune de implicare importantă, existentă deja de câțiva ani, și un punct de legătură semnificativ în ceea ce înseamnă susținerea și promovarea multiculturalității, a identității și a specificului fiecărui actor cultural asociat.
Românii ar putea lucra de acasă. Guvernul a aprobat proiectul de lege privind tele-munca: „Angajații sunt mai fericiți ... În scurt timp peste jumătate din comenzile din lume se vor face online...