"Guvernul ramane angajat in procesul de imbunatatire a performantei companiilor publice. Cele zece companii au indeplinit tinta indicativa privind pierderile operationale din trimestrul al doilea", se arata in scrisoarea suplimentara de intentie la acordul stand-by semnat de Romania cu FMI.
Totusi, autoritatile sustin ca arieratele acestor companii au continuat sa creasca, ceea ce sugereaza ca va fi necesara adoptarea de noi masuri pentru indeplinirea conditionalitatilor impuse de Uniunea Europeana pentru reducerea trimestriala a arieratelor.
"Guvernul intentioneaza sa implementeze masuri pentru imbunatatirea veniturilor acestor companii (prin tarife mai mari), precum si reduceri de costuri prin concedieri si restructurari", se mai spune in scrisoare.
Lista companiilor monitorizate in cadrul acordului stand-by semnat de Romania cuprinde Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.
Pe de alta parte, Guvernul a reiterat ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pregateste vanzarea a 18 firme mici controlate integral si cedarea participatiilor minoritare detinute la cel putin 150 companii, mentionand ca unele tranzactii vor fi incheiate cu intarziere, in 2011.
Leul continua sa se deprecieze fata de euro si dolar... Normele privind veniturile din activitati independente, publicate in M.O....