Antena Căutare

Patronii Rodipet „tiparesc” declaratii la DIICOT

Dupa sapte ani de la privatizarea si totodata devalizarea Rodipet de catre grupul Hassan-Awdi, compania de difuzare de presa a fost pusa sub sechestru. Mai exact, o parte din activele detinute de grupul infractional, 25 de imobile, din care sase hoteluri si 156 de autovehicule si utilaje, au fost puse sub sechestru de procurorii DIICOT, acestia incepand urmarirea penala fata de noua persoane sub acuzatia de fraudare a societatii Rodipet cu 35,5 milioane de euro.

Cei noua sunt acuzati ca, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societati comerciale au comis infractiuni de delapidare, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, prejudiciind astfel statul roman.

Potrivit Politiei Romane, urmarirea penala a inceput in cursul acestui an impotriva lui Hassan si Mehdi Awdi, Istanbouly B., Matly M., Florin L., Lorica B., Angela C., Iordache B. si Chenade E. Anul trecut, fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, declara ca Rodipet va reveni in proprietatea statului, din cauza neindeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de catre cumparator, firma Magnar Two, care a respins acuzatiile si a solicitat Autoritatii incheierea procesului de monitorizare.

Un act de normalitate

Consider ca prin reactia autoritatilor statului privind cazul Rodipet nu putem asista decat la un act de normalitate care arata foarte clar ca am procedat corect atunci cand am reziliat unilateral contractul cu fostii cumparatori ai societatii de difuzare de presa", a declarat Mircea Ursache.

De asemenea, Ursache a precizat ca „nu comentez actiunile procurorilor, dar, prin faptul ca s-a pus sechestru pe acele bunuri, nu poate decat sa imi dea incredere ca, daca nu in totalitate, prejudiciul cauzat statului roman va putea fi recuperat, in contextul in care din Rodipet nu a mai ramas nimic".

Tot articolul, in Financiarul

Sfaturi da, drumuri ba! CNADNR a cheltuit in 2010 4,8 milioane euro pe consultanta... Milionarii au trecut cu bine peste criza financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x