Cei noua sunt acuzati ca, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societati comerciale au comis infractiuni de delapidare, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, prejudiciind astfel statul roman.
Potrivit Politiei Romane, urmarirea penala a inceput in cursul acestui an impotriva lui Hassan si Mehdi Awdi, Istanbouly B., Matly M., Florin L., Lorica B., Angela C., Iordache B. si Chenade E. Anul trecut, fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, declara ca Rodipet va reveni in proprietatea statului, din cauza neindeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de catre cumparator, firma Magnar Two, care a respins acuzatiile si a solicitat Autoritatii incheierea procesului de monitorizare.
Un act de normalitate
„Consider ca prin reactia autoritatilor statului privind cazul Rodipet nu putem asista decat la un act de normalitate care arata foarte clar ca am procedat corect atunci cand am reziliat unilateral contractul cu fostii cumparatori ai societatii de difuzare de presa", a declarat Mircea Ursache.
De asemenea, Ursache a precizat ca „nu comentez actiunile procurorilor, dar, prin faptul ca s-a pus sechestru pe acele bunuri, nu poate decat sa imi dea incredere ca, daca nu in totalitate, prejudiciul cauzat statului roman va putea fi recuperat, in contextul in care din Rodipet nu a mai ramas nimic".
Tot articolul, in Financiarul
Sfaturi da, drumuri ba! CNADNR a cheltuit in 2010 4,8 milioane euro pe consultanta... Milionarii au trecut cu bine peste criza financiara...