Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,78 dolari, respectiv cu 3%, după ce în timpul tranzacţiilor a coborât la 57,9 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 10 octombrie.
Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a consemnat o scădere de 1,49 dolari, sau de 2,8%, la 51,84 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului american a atins la rândul ei cel mai redus nivel de după 10 octombrie.
Preţurile s-au stabilizat în ultimele zile la minime ale ultimelor trei luni, investitorii încercând că evalueze impactul pe care l-ar putea epidemia asupra cererii de petrol şi produse petroliere.
”Piaţa doreşte să privească dincolo de acest caz, dar trebuie să ştie clar dacă virusul poate fi ţinut sb control”, a declarat Phil Flynn, analist la firma Price Futures Group din Chicago.
Numărul cazurilor de infecţii, care ar putea avea un impact puternic asupra economiei chineze, a depăşit 8.100 şi este mai mare decât numărul cazurilor provocate de virusul SARS în perioada 2002-2003.
Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA a anunţat joi că în Statele Unite au fost confirmate şase cazuri.
Statele au început joi să izoleze sute de cetăţeni evacuaţi din oraşul chinez Wuhan, pentri a opri răspândirea epidemiei care a ucis 170 de oameni.
Arabia Saudită a deschis o discuţie despre devansarea viitoarei reuniuni a OPEC+ din martie în februarie, au declarat patru surse din OPEC+, au spus sursele, după declinul recent al preţurilor petrolului.
Nu a fost luată o decizie finală referitoare la o nouă dată pentru reuniunea OPEC şi nu toţi membrii sunt de acord, fiind posibil ca Iranul să se opună, au spus surse din OPEC+.
”Singurul lucru care poate schimba tendinţa actuală este o reuniune urgentă a OPEC”, a spus Olivier Jakob, de la firma de consultanţă Petromatrix.
Sursa : news.ro
Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple în 2019... Wall Street a închis joi în creştere după anunţul OMS privind urgenţa globală legată de coronavirusul din China, inversâ...