Anul trecut, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus poprire pe 1,8 milioane de conturi bancare ale romanilor cu diferite datorii la buget. In prezent, poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau juridice este precedata de o adresa trimisa rau-platnicului printr- o scrisoare recomandata.
Noile proceduri care vor fi aplicate de stat pentru recuperarea obligatiilor bugetare neachitate sunt incluse intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului de procedura fiscala si argumentate prin "cresterea eficientei activitatii de administrare si protectie a creantelor fiscale".
Documentul prevede ca poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare "fara somatie", in conditiile in care legislatia actuala stabileste ca poprirea asupra veniturilor se instituie printr-o adresa trimisa prin scrisoare recomandata, cu dovada de primire, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu.
Legea in vigoare mai stabileste ca pot fi poprite pentru executare silita si sumele reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate debitorului de catre terte persoane sau pe care acestea le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.
In acest caz, conform proiectului, dupa infiintarea popririi, datoria va putea fi platita organului fiscal de catre tertul poprit in termen de 15 zile si nu "de indata", cum prevede legislatia actuala.
Udrea: Tarifele de pe litoralul romanesc sunt mari comparativ cu calitatea serviciilor... Cinema 3D la tine acasa, pentru 3.000 de euro!...