Antena Căutare

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât luni ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti (RADET) să intre în faliment, decizia fiind definitivă.

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor Galerie
RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

Veste importantă pentru bucureșteni. S-a pronunțat falimentul RADET, luni după-amiază. Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins apelurile făcute în proces, fiind menţinută decizia luată în aprilie 2019.

Gabriela Firea a dat asigurări că indiferent de decizia de azi, bucureștenii vor avea apă caldă și căldură, asta pentru că autoritățile au luat din timp măsuri.

RADET a intrat în faliment

Primarul General a făcut precizarea că acest faliment nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare și asta pentru că activitatea va fi preluată de altă firmă.

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor

RADET a intrat oficial în faliment

Se pare că autoritățile au luat măsuri din timp pentru a se putea continua furnizarea agentului termic, motiv pentru care bucureștenii nu trebuie să se îngrijoreze că ar putea rămâne fără căldură.

CE A DECLARAT PRIMARUL BUCUREȘTIULUI

„Îi asigur pe bucureşteni că, indiferent de situaţia juridică-financiară, atât a RADET, care este la Primărie, cât şi a ELCEN, care este la Guvern, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în Bucureşti. Pentru simplul motiv că apa caldă şi căldura constituie infrastructură critică şi are o legislaţie în vigoare aparte care garantează livrarea. Că sunt anumite opriri, punctuale, pentru înlocuiri de conducte sau pentru repararea unor avarii este altceva - lucru pe care noi îl comunicăm de fiecare dată către cetăţeni.

Dar sub nicio formă nu se va întâmpla cum a anunţat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET, dumnealui bucurându-se şi râzând, uitând că şi ELCEN este în aceeaşi situaţie, în oglindă, şi asta înseamnă şi falimentul ELCEN", a spus primarul general, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii şi sindicatului reprezentativ ai Societăţii de Transport Bucureşti.

Sursa: Antena 3

Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat... Nouriel Roubini: România e o ţară care poate fi un exemplu de succes în Europa. Nu văd un risc de criză, dar situaţia ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x