Antena Căutare

Refinantarea, noua tendinta in procesul de creditare

In dorinta de a revigora creditarea care le-a adus pierderi importante anul trecut, bancile isi reorienteaza agresiv strategiile catre singura piata care prezinta in acest moment un potential maxim: clientii deja indatorati. Fie ca au reluat promotiile de anul trecut, fie ca au lansat noi oferte, insotite de facilitati pe perioada limitata, 11 institutii de credit au dat startul competitiei pe piata refinantarilor, in special dupa data de 9 februarie.

Desi au trecut doar doua luni si juma­tate de la inceputul acestui an, pe piata creditarii bancile au trecut deja la a doua strategie de atragere a clientilor persoane fizice, dupa ce prima, derulata pe par­cur­sul lunii ianuarie, nu a adus, se pare, rezultatele scontate. Practic, pana spre in­ce­putul lui februarie, ofertele de impru­mu­turi pentru populatie au fost carac­terizate de un val de ieftiniri si de alte fa­cili­tati menite sa creasca numarul clientilor noi.

Din pacate, gradul inalt de inda­to­rare a romanilor nu a adus bancilor afluxul estimat al vanzarilor de im­prumuturi, o dovada in acest sens fiind numarul cererilor de interogare trans­mise Cen­tralei Riscurilor Bancare, care s-a plasat in ianuarie la minimul ulti­milor sase ani.

In aceste conditii, institutiile de credit si-au indreptat atentia catre o piata deja existenta si care, in opinia lor, poate fi va­lorificata la maxim: cea a clientilor deja indatorati.

Astfel, bancile si-au con­centrat eforturile printr-o oferta fara precedent de credite de refinantare care a explodat dupa data de 9 februarie. Institutiile fi­nan­ciare au taiat la maxim din comi­sioane si dobanzi, au oferit gratuitati pentru evaluarea si asigurarea imobi­le­lor si cea de viata a clientilor si au supor­tat taxele notariale.

Primii pasi, in ianuarie

Coincidenta sau nu, prima oferta din 2011 a reunit ambele tendinte de inceput de an de pe piata creditelor destinate persoanelor fizice.

In 4 ianuarie, CEC Bank a lansat un credit de refinantare cu costuri reduse, garantat cu ipoteca si depozite colaterale, rata dobanzii variabila scazand pana la Euribor la 6 luni + 5,9% pentru finantarile in euro si la Robor la 6 luni + 3,9% pentru cele in moneda nationala.

Tot in prima luna a anului, Millennium Bank, Empo­riki Bank si Alpha Bank au facut primii pasi in ieftinirea creditelor de refinan­tare, renuntand la comisionul de analiza a dosarului.

Tot articolul, in Financiarul

Istoria mall-urilor... Cum vede CIA economia romaneasca?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x