Antena Căutare

Reuniunea board-ului FMI privind acordul cu Romania, amanata pentru 28 iunie

Reuniunea board-ului Fondului Monetar International (FMI) in care va fi analizat acordul stand-by cu Romania, programata pentru 28 iunie, a fost amanata, Fondul analizand in prezent impactul deciziei Curtii Constitutionale asupra masurilor de reducere a cheltuielilor propuse de Guvernul de la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Amanarea reuniunii a fost anuntata de catre seful misiunii FMI de evaluare a acordului FMI cu Romania, Jeffrey Franks.

Acesta a aratat ca masurile afectate de decizia Curtii Constitutionale reprezentau o parte importanta din modificarile la acordul stand-by.

"In asteptarea identificarii masurilor alternative, reuniunea board-ului pentru cea de-a patra evaluare a acordului stand-by, programata pentru 28 iunie, a fost amanata. Discutiile privind masurile alternative sunt deja avansate si suntem increzatori ca vor putea fi prezentate in board foarte repede", a spus Franks.

Guvernul si Fondul Monetar International discuta 6-7 variante de mentinere a deficitului bugetar in limita a 6,8% din PIB, dintre care cele mai multe prevad cresteri de taxe, fara ca la acest moment sa se discute si de impozitarea pensiilor sub 1.000 lei, potrivit reprezentantului Romaniei la FMI.

"Exista 6-7 variante in discutie pentru mentinerea deficitului bugetar in tinta de 6,8% din PIB, dintre care cele mai multe se refera la cresteri de taxe. Nu s-a ajuns, la acest moment, la o discutie privind impozitarea pensiilor sub 1.000 lei", a declarat, vineri seara, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

El a mai afirmat ca, in opinia sa, o eventuala majorare a cotei unice de impozitare ar reprezenta "cea mai proasta solutie".
Surse oficiale au declarat anterior ca Guvernul va prezenta FMI mai multe variante de crestere a TVA combinate cu impozitarea suplimentara a pensiilor mari si cresterea contributiilor de asigurari sociale, o decizie finala privind nivelul noilor taxe urmand sa fie luata dupa raspunsul Fondului.

Potrivit acestora, Executivul analizeaza in prezent majorarea TVA cu maxim 23% in cazul in care va fi majorata si cota unica de impozitare sau cu 24% daca impozitul unic va fi pastrat la nivelul actual de 16%.

Cresterea TVA va fi insotita cel mai probabil de impozitarea suplimentara si in trepte a pensiilor mari si majorarea contributiilor de asigurari sociale.

"La acest moment este un mix de propuneri care vor fi prezentate FMI, dar nu exista o decizie finala", au aratat sursele.

Guvernul se va reuni sambata in sedinta pentru a discuta noile impozite.

foto: Intact Images

Vladescu: "Speram ca majorarea TVA-ului sa nu duca la o apocalipsa!"... Publicitatea outdoor va scadea cu peste 10% in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x