Intentia de vanzare a fost prezentata de Marius Fecioru, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor, care s-a intalnit la Bucuresti cu Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de administratie al Deutsche Telekom, responsabil pentru subsidiarele din Europa, cu Michael Tsamaz, presedinte al OTE, si cu Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom, potrivit unui comunicat de presa citat de Mediafax.
Deutsche Telekom este actionar la OTE, unde detine o participatie de 30%.
Cu ocazia intalnirii, Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Rotelecom. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de minister la Romtelecom este listarea la Bursa.
Tsamaz a precizat ca managemntul companiei se va concentra pe trasarea unei directii de actiune astfel incat sa se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piata din Romania.
In iulie 2005, ministrul Comunicatiilor de la acea data, Zsolt Nagy, anunta demararea procesului de listare pe bursa a pachetului de 46% din actiunile Romtelecom, apartinand statului roman, iar pana in 2 noiembrie, noua banci depusesera oferte pentru consultanta financiara.
In decembrie 2006, ministrul Nagy a solicitat conducerii Credit Suisse First Boston anularea, cu acordul partilor, a contractului de consultanta financiara care fusese semnat si era in vigoare, dar nu intrase in derulare, invitand conducerea CSFB la Bucuresti pentru o discutie.
Demersul Ministrului a venit dupa izbucnirea scandalului de spionaj si tradare in legatura cu privatizari strategice, soldat cu mai multe arestari.
Sursa: jurnalul.ro
Franks: "Romania are asigurarea ca dispune de sprijinul FMI"... Adrian Vasilescu: "Romania nu poate iesi din recesiune prin inflatie"...