Antena Căutare

Topul competitivitatii: Bucurestiul, pe locul 76 din 120

Conform unui clasament al competitivitatii oraselor realizat de EIU pentru Citigroup, capitala Romaniei ocupa locul 76 din 120 de orase, la egalitate cu Rio de Janeiro. Pe primele pozitii ale topului se afla New York-ul, Londra, Singapore si Paris. Iar in "Top 10" se mai afla, in ordine, Hong Kong, Tokyo, Zurich, Washington, Chicago si Boston.

Pe plan european, Bucurestiul s-a plasat in coada clasamentului, pe locul 29 din cele 32 de orase incluse in cercetare, lista fiind incheiata de Ankara, Sankt Petersburg si Kiev. Cele mai competitive orase de pe "batranul continent" sunt Londra, Paris, Zurich, Frankfurt si Geneva.

Bucurestiul s-a plasat intre primele 60 de orase ale lumii doar in cazul soliditatii economice (locul 46) si al eficientei institutionale (locul 54).

Cele 120 de orase evaluate de EIU reprezinta 29% din economia mondiala, cu un PIB combinat de 20.000 de miliarde de dolari.

Foto: Intactimages

Grecia a finalizat primul pas al restructurarii datoriei istorice... Grup important de turism: Romania este o destinatie total necunoscuta pentru turistii germani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x