Antena Căutare

Trei idei de afaceri născute în România, în ultimii ani

Comerțul și construcțiile se află în topul investițiilor private, în țara noastră, dar în ultimii ani s-au dezvoltat și câteva domenii-surpriză, ca turismul balnear și afacerile agricole pe suprafețe mici.

Comerțul și construcțiile se află în topul investițiilor private, în țara noastră, dar în ultimii ani s-au dezvoltat și câteva domenii-surpriză, ca turismul balnear și afacerile agricole pe suprafețe mici.

Potrivit unei analize realizate de KeysFin la începutul acestui an, din totalul celor peste 67.000 de companii înfiinţate anul trecut, cele mai multe activează în domeniul comerţului, urmate de companiile care oferă diverse servicii şi cele din construcţii. Nu sunt mai prejos nici transporturile, industria prelucrătoare, hotelurile și restaurantele, dar nici industria internetului și a comunicațiilor.

Românii construiesc și reamenajează des

Construcțiile și comerțul cu materiale de construcții sunt unele dintre afacerile românești de succes ale ultimilor ani. Cu toate că investițiile au fost încetinite în perioada crizei financiare și în anii imediat următori, aceste domenii trec printr-o revitalizare și atrag noi idei de afaceri, în special comerțul cu materiale de construcții, unde marile companii autohtone au investit major în extinderea rețelelor de magazine și în modernizarea acestora, în diferite zone ale țării.

Articolul continuă după reclamă

Antreprenoriatul se extinde la sat

Agricultura românească continuă să se dezvolte: România este unul dintre cei mai mari producători de porumb din Uniunea Europeană și printre cei mai importanți producători de rapiță, ocupă locul întâi în UE la producția și suprafața cultivată cu floarea-soarelui și un loc 9 mondial, în ceea ce privește suprafața cultivată cu viță-de-vie.

Potrivit studiului Keys Fin citat anterior, afacerile din sectorul producţiei de cereale au ajuns la o cifră dublă în ultimii șapte ani, numărul firmelor care activează în prezent în acest domeniu fiind mai mare de 7.000, cu majoritatea agricultorilor în județele Constanța, Timiș, Ialomița, Teleorman, Brăila, Tulcea.

Investițiile nu se opresc aici însă: tot mai mulți tineri aleg să dezvolte diverse proiecte de antreprenoriat în mediul rural. Una dintre cele mai interesante afaceri la scară redusă ale ultimilor ani este ferma hidroponică, unde roșiile și salata sunt cultivate în apă, fără a lua contact cu solul, dar printre ideile de succes din ultima vreme se numără și fermele pentru creșterea păsărilor, producția de dulceață și zacuscă sau producția de alimente tradiționale pe bază de carne.

Revitalizarea turismului balnear

În ultima vreme, turismul balnear a revenit în atenția publicului și a investitorilor, una dintre cele mai interesante investiții noi fiind realizate în apropiere de București. Investițiile în balneo din ultimii ani se ridică la aproximativ 350 milioane de euro - în mare parte, bani românești din fonduri private, dar și investiții realizate cu fonduri europene, potrivit afirmațiilor președintelui Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

Datorită introducerii voucherelor de vacanță, anul acesta este așteptată o creștere semnificativă a vizitelor în stațiunile balneare, cele mai solicitate fiind Băile Felix, Tușnad sau Băile Herculane.

Sursa foto: Pixabay

Philip Morris investește 490 de milioane de euro în România... Anunţul de la Guvern care afectează milioane de români! Salariile scad cu până la 22%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x