”Cu toate acestea, la aproape o jumătate de secol de la tragicul eveniment, doar una din cinci locuinţe este asigurată, deşi cutremurul este al doilea risc de care românii sunt îngrijoraţi când vine vorba de locuinţele lor (57%), după incendiu (65%)”, potrivit studiului ”Percepţia românilor faţă de asigurările de locuinţe”, realizat de către IRES pentru UNSAR.
În România, există aproape 9 milioane de locuinţe.
În acelaşi timp, 7 din 10 români se declară interesaţi de asigurările de locuinţe.
„La nivelul UNSAR, realizăm anual cercetări sociologice şi campanii de informare online cu privire la importanţa asigurărilor de locuinţe. Pentru fiecare dintre noi, asigurarea locuinţei şi a bunurilor ar trebui să fie o prioritate, iar creşterea gradului de protecţie existent în ţara noastră trebuie să fie un obiectiv important pentru întreaga societate”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.
La sfârşitul lunii septembrie 2019 erau în vigoare aproximativ 1,5 milioane de asigurări facultative de locuinţe şi 1,7 milioane de asigurări PAD (asigurarea obligatorie care acoperă riscul de cutremur, inundaţie sau aluncare de teren în limita a 10.000 euro sau 20.000 euro, în funcţie de tipul locuinţei), potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 80% din piaţa locală de asigurări.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.
Sursa : news.ro
Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în ianuarie, cu o creştere de 11,1%... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai mic nivel din ianuarie 2019...