Declaratiile directorului financiar al grupului FT, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg sunt si mai confuze, plutind insa la granita declaratii politice - avertismente economice.
Pe langa Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt incluse in aceasta evaluare", care are scopul de a examina oportunitatile de consolidare, dar si de vanzare a operatiunilor, a precizat Pellissier. De fapt, oficialii francezi reiau o serie de declaratii, pe aceeasi tema, facute in ultimele saptamani, noutatea fiind insa si aparitia Romaniei pe aceasta lista.
Vanzarile companiei pe pietele europene mici au crescut cu numai 1,2% in primul trimestru al acestui an, fata de un avans de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, cu exceptia Egiptului, potrivit raportului financiar prezentat azi de France Telecom.
"Devine tot mai important sa mergi catre pietele emergente pentru a gasi factori de crestere", a comentat pentru Bloomberg un analist al Norddeutsche Landesbank Girozentrale, din Hanovra.
La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent. Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Tot articolul, in Jurnalul National
BCR: Creditele in moneda nationala s-ar putea scumpi daca inflatia va creste... Euro continua sa creasca si depaseste pragul de 4,1 lei...