Fuziunea a fost anunţată în luna iulie, urmând ca firma Social Capital Hedosophia, deţinută de Palihapitiya, să preia o participaie de 49% la Virgin Galactic. Fuziunea va conferi companiei combinate o evaluare de 1,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Virgin Galactic, sir Richard Branson, va păstra o participaţie de control de 51%.
Compania lui Palihapitiya este tranzacţionată deja la bursa din New York. Potrivit documentelor publicate de companie, fuziunea cu Virgin urmează să fie finalizată vineri. După finalizarea fuziunii, acţiunile noii companii vor fi tranzacţionate la bursa din New York începând de luni, cu simbolul SPCE.
Branson a sugerat într-un interviu acordat CNBC săptămâna trecută că debutul la bursă al Virgin Galactic va avea loc în curând.
Nava spaţială a Virgin Galactic poate transporta şase pasageri şi doi piloţi, până la intrarea în spaţiu. Nava se desprinde de un avion cu reacţie şi este propulsată de un motor de rachetă, având capacitatea să atingă o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, în timp ce urcă în atmosfera Pământului. Nava spaţială şi pasagerii săi vor pluti câteva minute în imponderabilitate, înainte de a ateriza pe Pământ ca un avion tradiţional.
Un bilet pentru un zbor cu Virgin Galactic costă aproximativ 250.000 de dolari, iar compania a atras 603 de clienţi care aşteaptă să călătorească în spaţiu.
Vehiculele investiţionale, cunoscute sub numele de Special purpose vehicles (SPAC), atrag capital pentru a cumpăra o companie existentă. În cazul Social Capital Hedosophia, aceasta cumpără mai puţin de 50% din Virgin Galactic, pentru a o ajuta să intre pe piaţa de capital. Palihapitiya este fondator al Social Capital Hedosophia şi unul dintre primii directori ai Facebook.
Sursa : news.ro
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat... Atenție, români! Moneda națională s-ar putea schimba curând...