Antena Căutare

De ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință

Nu mai este mult până începe un nou an școlar. Părinții, elevii, dar și profesorii se pregătesc pentru noi oportunități.

Galerie
O nouă metodă educațională introdusă în școli | Shutterstock, Hepta

Părinții din România trebuie să știe că, în anul școlar 2024-2025, sunt obligați prin lege să le pregătească celor mici un lucru extrem de important.

Citește și: Anul școlar 2024-2025. La ce dată începe școala și câte zile de vacanță vor avea elevii

De ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință

În luna august deja încep pregătirile pentru un nou an școlar. Deși emoțiile primei zile de școală vin abia mai târziu, părinții și elevi încep să taie de pe listă lucrurile trebuincioase pentru noul an școlar.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Un elev din Focșani a luat inițial nota 3.50 la Evaluarea Națională, dar când a făcut contestație diferența a fost colosală

Pentru anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației vine cu o nouă măsură, în speranța de a centraliza și evalua mult mai ușor progresul educațional al fiecărui elev, conform unei surse.

Citește și: Ce note a obținut fiica Andreei Tonciu la școală. Reacția vedetei când a văzut carnetul de elev al copilei: „Doamne, doamne”

Astfel că, elevii vor avea nevoie de un portofoliu personal. Încă de la grupa mijlocie de la grădiniță și până în ultimul an de liceu, elevii vor utiliza și vor dezvolta acest portofoliu.

Citește și: Câte grădinițe vor fi deschise în București pe perioada vacanţei de vară. Ce trebuie să știe părinții

Legea Educației prevedea acest portofoliu personal încă din 2011, însă abia în anul școlar 2024-2025 se va aplica.

Citește și: Patru oi au fost înscrise la școală pentru ca instituția să nu se închidă. Cazul de necrezut a avut loc în Franța

Potrivit Legii Educației 198/2023, portofoliul personal trebuie să includă:

- orice documente esențiale care să reflecte performanța și realizările educaționale ale elevului

- rezultate școale

- fișa matricolă

Citește și: Încep înscrierile în clasa pregătitoare. La ce trebuie să se aștepte părinții și cum să procedeze

- rezultate obținute la examene naționale

- orice diplome obținute la activități extracurriculare.

Citește și: Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2024-2025. Elevii s-ar putea reîntâlni pe băncile școlii cu mult înainte

De asemenea, potrivit legii, aceste portofolii vor fi disponibile și în variantă digitală.

„Articolul 133 – (3) În termen de 36 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, portofoliul educațional va fi realizat și în format digital integrat, ca parte a Sistemului integrat de management al școlarității, administrat de Ministerul Educației prin intermediul UESMATD”, este specificat în Lege.

Citește și: Cât este bursa pentru elevele gravide în anul școlar 2023-2024 și ce schimbări se aplică pentru celelalte tipuri de burse

Ce părere au părinții despre această măsură a Ministerului Educației

În urma acestei vești, atât părinții, cât și profesorii au avut divese reacții. Atât unii, cât și ceilalți consideră că măsura aplicată de Ministerul Educației oferă o imagine mult mai clară a progresului elevilor.

Totodată, va fi o măsură extrem de utilă în identificarea lacunelor acestora. Astfel, atât școala, cât și părinții pot interveni pentru a sprijini elevii care au nevoie de asta.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x