Antena Căutare

Câte grădinițe vor fi deschise în București pe perioada vacanţei de vară. Ce trebuie să știe părinții

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista pe sectoare cu școlile și grădinițele deschise pe perioada verii 2024.

Câte grădinițe vor fi deschise în București pe perioada vacanţei de vară. Ce trebuie să știe părinții Galerie
Câte grădinițe vor fi deschise în București pe perioada vacanţei de vară. Ce trebuie să știe părinții | Hepta

Astfel, potrivit unei centralizări a Inspectoratului Școlar al Municipiuli București, un număr de 96 de instituții de învățământ din București vor funcționa în timpul vacanţei de vară 2024.

Citește și: O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic crunt

Grădinițe deschise în vacanța de vară 2024 în București

Cele mai multe grădinițe deschise pe perioada verii vor fi în Sectorul 1, și anume, 29, în Sectorul 2 – 22, în Sectorul 3 – 21, Sectorul 4 – 4, Sectorul 5 – un număr de 8 grădiniţe, iar în Sectorul 6 – 12 grădiniţe.

Articolul continuă după reclamă

Important de menționat pentru părinți este faptul că o parte din cele 96 de grădiniţe vor funcţiona atât în iulie, cât și în august, iar altele doar în una dintre cele două luni, potrivit edupedu.ro.

De asemenea, doar în trei sectoare se desfășoară și școala de vară și sunt disponibile 4.865 de locuri. Sectorul 2 are cele mai multe locuri, în total fiind 4.480 de locuri, urmat de sectorul 3 cu 4.459 de locuri și sectorul 1 cu 4.020 de locuri, mai transmite sursa citată.

Citește și: Declarația Gabrielei Prisăcariu care a pus pe jar internauții: „Mai facem un copil dacă...”. Ce i-a transmis lui Dani Oțil

Înscrieri la grădiniţă în 2024

Părinții care vor să își înscrie copiii pentru prima oară la creșă sau grădiniță, indiferent de grupă, mai pot face acest lucru până pe 5 iulie 2024. În această a doua etapă se realizează înscrierea copiilor pe locurile libere rămase în urmă derulării primei etape, transmite observatornews.ro.

Potrivit Ministerului Educației, copiii cu vârste cuprinse între trei luni și trei ani pot fi înscriși la creșă, în timp ce cei care au între trei și șase ani pot fi înscriși la grădiniță.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări - înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere. Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Pe lângă programul Grădiniţa de Vară 2024, va funcționa și Şcoala de Vară. Astfel, diferite unităţi de învăţământ din întreaga ţară organizează cursuri şi activităţi, pe parcursul verii, iar participanţii au inclusiv posibilitatea de a primi o masă gratuită, pe zi, decontată de stat, mai notează sursa citată.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare Joi, 27.06.2024, 10:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x