Antena Căutare

90 la suta dintre spanioli cred ca este „putin probabil” sa se infecteze cu HIV

Spaniolii nici nu se tem, dar nici nu merg la control

Spaniolii par sa traiasca dupa principiul „mie nu mi se poate intampla asa ceva”! Sau cel putin asta demonstreaza din plin ultimele studii realizate cu prilejul zilei de lupta impotriva HIV. Mai exact, 90 la suta dintre iberici cred ca este „prea putin probabil” sa se infecteze cu grava maladie. Chiar daca testul este unul simplu, anonim si gratuit, doar 30% dintre ei au avut curajul sa-l faca. Cei mai multi trateaza insa, cu indiferenta aceasta afectiune a sistemului imunitar. 39% dintre intervievati spun ca nu stiu unde sa mearga pentru a face un test, iar peste 80 la suta dintre cei chestionati dau vina pe medicul care nu le-a recomandat sa-si faca testul HIV.

Din pacate, nu sunt deloc putini cei care vor sa trateze aceasta boala, atunci cand este aproape imposibil, adica prea tarziu... Terapia cu HIV trebuie inceputa imediat dupa contactul cu acest virus, in primele ore. Tratamentul cu medicamente antiretrovitale nu trebuie intrerupt, pentru ca virusul „sa nu-si faca de cap” in organism, iar o terapia corect aplicata poate prelungi viata celui afectat timp indelungat.

Astfel, SIDA s-a transformat intr-o boala cu o evolutie cronica de durata lunga in tarile dezvoltate. Pentru zonele in curs de dezvoltare, ramane, insa, o maladie ce a dus la scaderea mediei de viata cu pana la 10 ani, punand astfel in pericol existenta multor state din Africa, acolo unde populatia de varsta medie este cea mai afectata.

Accident bizar in China: O masina a fost “inghitita” de un crater imens aparut in mijlocul soselei... Un roman antreneaza caini pentru elita politiei americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x