Antena Căutare

Angela Merkel: “Intrarea Greciei in incetare de plati ar distruge increderea in Europa”

"Sa-i permitem Greciei sa intre in incetare de plati acum ar distruge increderea investitorilor in zona euro si ar putea declansa o contagiune precum cea produsa de falimentul Lehman Brothers in 2008", a declarat duminica cancelarul german Angela Merkel.

"Trebuie sa facem pasi pe care ii putem controla", a spus Merkel, facand o paralela intre situatia Greciei si cea a Lehman Brothers, al carui faliment a declansat criza financiara globala.

"Ceea ce nu putem face este sa distrugem increderea tuturor investitorilor si sa avem o situatie in care se va spune ca daca am facut-o in cazul Greciei, atunci o vom face si in cazul Spaniei, al Belgiei, sau al oricarei alte tari.Atunci nici macar o singura persoana nu isi mai plasa banii in Europa", a opinat cancelarul german potrivit AFP.

Intr-un interviu de o ora cu popularul realizator de emisiuni german Guenther Jauch, Merkel a spus ca se bazeaza pe evaluarea Fondului Monetar International in abordarea situatiei din Grecia. Atata timp cat FMI-ul este convins ca datoria Greciei este sustenabila, cancelarul german va sustine aceasta pozitie, a asigurat Merkel.

Angela Merkel a mai spus ca nu percepe votul din parlament de joi din Germania ca pe unul de "a fi sau a nu fi" pentru guvernul sau. Intrucat partidele de opozitie sustin largirea prerogativelor asa-numitului Instrument european pentru stabilitate financiara (EFSF), trecerea proiectului nu poate a fi pusa in discutie, crede sefa guvernului federal.

Citeste si Jurnalul!

Parlamentul spaniol a fost dizolvat. Alegeri anticipate, pe 20 noiembrie... Presa germana: Vizita Papei in tara sa natala, o deceptie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x