Alertă la Paris, după ce poliția investighează posibile atacuri antisemite

 

Poliția din Paris a deschis o anchetă după ce svastica, semnul nazist, a fost desenată peste chipul supraviețuitoarei Holocaustului, Simone Veil, pe câteva cutii poștale din oraș. Se pare că incidentul nu este unul singular, mai multe fapte de acest gen fiind identificate de autoritățile franceze în Paris și în împrejurimi.

Guvernul francez a anunțat că rata incidentelor care are ca subiect antisemitismul a crescut cu 74% în ultimul an, incidentul de marți nefiind unul singular. Cuvântul Juden (care în germană înseamnă evreu) a fost scris pe vitrina unei brutării din inima capitalei franceze.  Totodată, un copac plantat în onoarea unui tânăr evreu torturat în 2006, a fost și el supus unor acte de vandalism.

Incidentul în care au fost implicate picturile de pe cutiile poștale a fost identificat de artistul Christian Guemy, care a pictat portretul lui Veil pentru a marca înmormântarea acesteia de anul trecut, de la Panteon, locul de veci al celor mai ilustre figuri ale Franței.

Veil avea 16 ani cand a fost arestată de Gestapo la Nisa și deportată, împreună cu familia, în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, unde mama, tatăl și fratele său au fost uciși în Holocaust.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI