Antena Căutare

Final tragic în cazul băiețelului din Spania, care a căzut în puț! Micuțul Julen, găsit mort după 13 zile în care sute de specialiști au încercat să-l salveze

Oameni din toate colțurile lumii au urmărit cu speranță povestea băiețelului Julen, care a căzut într-un puț, în timp ce se afla în Spania, cu familia sa, la un picnic. A urmat o operațiune de salvare amplă, la care au participat sute de salvatori, însă, din păcate, tragedia nu a putut fi evitată. Micuțul Julen a fost găsit fără suflare. 

Oameni din toate colțurile lumii au urmărit cu speranță povestea băiețelului Julen, care a căzut într-un puț, în timp ce se afla în Spania, cu familia sa, la un picnic. A urmat o operațiune de salvare amplă, la care au participat sute de salvatori, însă, din păcate, tragedia nu a putut fi evitată. Micuțul Julen a fost găsit fără suflare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oameni din toate colțurile lumii au stat cu sufletul la gură și au urmărit operațiunile de salvare din Totalan, Malaga, unde sute de salvatori au încercat, fără doar și poate, să facă o minune și să-l salveze pe micuț.

Din păcate, însă, corpul neînsuflețit al copilului a fost găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„La ora 1:25, echipele de salvare au cercetat zona puțului în care presupuneau că se află Julen și au găsit trupul neînsuflețit al micuțului”, a declarat reprezentantul guvernului central din regiunea Andaluzia, Alfonso Rodriguez Gomez de Celis.

Opt mineri din regiune, care sunt specializați în salvarea victimelor în cele mai dificile circumstanțe, au coborât, începând de joi, doi câte doi și au săpat pentru a ajunge în locul în care se presupunea că s-ar afla micuțul, la o adâncime de 70 de metri. Aceștia au fost echipați cu butelii de oxigen și au coborât în tunelul săpat paralel cu puțul cu ajutorul unei cuști metalice.

Băiețelul de 2 ani căzut în puț este de negăsit. Operațiunile de salvare durează de peste 48 de ore

Deși șansele ca Julen să fie găsit în viață, după 13 zile, părinții nu-și pierduseră speranța.

„Înfruntă această ultimă fază cu o mare forță și mi-au spus: «Nu ne-am pierdut niciun moment speranța»”, a declarat Juan Jose Cortss, care a devenit purtătorul lor de cuvânt. Alături de părinții micuțului a fost în permanență o echipă de psihologi.

Operațiunea de salvare, considerată una dintre cele mai complexe din istoria recentă a Spaniei, a unit sute de specialiști, inclusiv experți din străinătate, care s-au chinuit să-l scoată pe micuț la suprafață.

Copil de 2 ani căzut în puț la o adâncime mai mare de 100 de metri! Operațiunea de salvare a început în urmă cu 23 de ore și încă nu s-a terminat!

De asemenea, în cele 13 zile, 40.000 de tone de rocă și pământ au fost îndepărtate din zona puțului în care se afla micuțul Julen.

Incidentul teribil s-a petrecut în Spania, provincia Malaga, atunci când un băiețel de 2 ani care se juca cu alt copil a căzut într-un puț de peste 100 metri adâncime.

Nu este prima dramă prin care trec părinții lui Julen. În 2017, un alt fiu al lor, în vârstă de trei ani, a murit subit, din cauza unor probleme cardiace, în timp ce se plimba alături de ei, pe o plajă din Malaga.

Șapte morți și alți 200 de oameni dați dispăruți, după ce s-a rupt un baraj minier! Echipele de salvare intervin de urge... După 35 de zile, guvernul SUA iese din blocajul bugetar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x