CALAMITATE agricolă într-o țară din Europa! Este cea mai gravă din ultimii 10 ani! La cât sunt estimate pierderile

Guvernul leton a decretat stare de calamitate agricolă la scală naţională din cauza secetei prelungite care afectează o mare parte din teritoriul țării, aceasta fiind considerată cea mai gravă din ultimul deceniu. Regiunea occidentală Curlanda a fost cel mai sever afectată.

Guvernul leton a decretat stare de calamitate agricolă la scală naţională din cauza secetei prelungite care afectează o mare parte din teritoriul țării, aceasta fiind considerată cea mai gravă din ultimul deceniu. Regiunea occidentală Curlanda a fost cel mai sever afectată.

În regiunea Curlanda, în anumite zone nu a mai plouat din luna aprilie, iar recoltele au fost compromise.

Anul trecut am avut ploi consistente şi o inundaţie. Terenurile mele au fost inundate şi nu am putut să recoltez. În acest an, se întâmplă contrariul. Mă tem pentru rambursarea creditelor mele bancare. Sfeclele mele nici măcar nu au răsărit. Terenul pe care aşteptam să le văd crescând este gol ", a declarat Dainis Rutenbergs, un agricultor din regiunea Dobele, aflată în centrul ţării.

Agricultorul estimează pierderi potenţiale de 10.000 de euro, o sumă mare pentru o mică exploatare agricolă familială. El speră să redreseze situaţia, într-o anumită măsură, graţie recoltei de fructe de pădure, pe care le va culege la toamnă.

După decretarea stării de calamitate agricolă, băncile vor trebui să se abţină să îi pună pe agricultori în dificultate şi le vor permite să îşi continue proiectele de dezvoltare, pentru a putea să încaseze subvenţiile acordate de Uniunea Europeană.

Totuşi, ministrul Agriculturii din Letonia, Janis Duklavs, le-a spus jurnaliştilor că pierderile agricultorilor "nu vor fi achitate direct de la bugetul de stat". În schimb, autorităţile din Riga au cerut deja Comisiei Europene să accelereze plăţile cu subvenţii alocate pentru agricultori.

Este cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în Curlanda", a declarat Gundega Mertena, redactor-şef al cotidianului regional Ventas Balls.

Weekendul trecut, au căzut câteva picături de ploaie, însă ele nu au fost suficiente pentru terenurile agricole. Cerealele sunt distruse, la fel şi fânul pentru animale", a declarat ea pentru AFP, adăugând că unii dintre fermieri au fost obligaţi să îşi sacrifice animalele din crescătoriile pe care le deţin.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri