Antena Căutare

Noul virus face ravagii în China. Sunt 25 de morți și 800 de răniți. Autoritățile, decizie drastică: ”Vom construi un spital în trei zile!”

Autoritățile din China sunt în alertă maximă după ce numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a crescut la 25, iar alte 800 au fost infectate. Ba mai mult, pe lângă măsurile drastice luate, între care suspendarea transportului în comun în zece orașe, un spital va fi construit în trei zile. 

Noul virus face ravagii în China. Sunt 25 de morți și 800 de răniți. Autoritățile, decizie drastică: ”Vom construi un spital în trei zile!”
Noul virus face ravagii în China. Sunt 25 de morți și 800 de răniți. Autoritățile, decizie drastică: ”Vom construi un spital în trei zile!”

Astfel, autoritățile de la Beijing, care se tem că rata de infectare ar putea accelera în timpul vacanței de An Nou chinezesc, o perioadă când sute de milioane de oameni călătoresc în China și peste hotare, au decis să construiască un spital cu 1.000 de paturi în Wuhan.

Un virus mortal se răspândește rapid! Care sunt simptomele?

Spitalul va avea 1.000 de paturi și se va afla la Wuhan, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri. Mai mult de atât, utilajele grele - printre care 35 de excavatoare și 10 buldozere - au început deja lucrul joi noapte, scopul fiind ca spitalul să fie gata până luni. Unitatea medicală va fi ridicată, din prefabricate, în grădinile unui complex turistic de la marginea orașului, la construcție participând mai multe firme, printre care și China State Construction Engineering, cea mai mare companie de profil din lume, potrivit HotNews.ro.

Cazuri de infectare cu coronavirusul din China au fost descoperite, până acum, în Thailanda, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Statle Unite.

Spitalele din lume, inclusiv din România, sunt în alertă! Virusul din China se transmite. Primele simptome sunt febră, tuse și probleme respiratorii

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Virusul, care nu are tratament și se poate răspândi prin aer, creează panică din cauza numărului de necunoscute, la acest moment încă nefiind clar cât de periculos este și cât de ușor se răspândește. Printre simptome se numără febra, dificultățile de respirație și tusea. Trei echipe de cercetători vor începe dezvoltarea de potențiale vaccinuri, intenția fiind de a avea unul până în luna iunie.

Organizația Mondială a Sănătății a fost, joi, din nou divizată în ceea ce privește declararea unei urgențe de sănătate publică la nivel internațional în cazul virusului care a izbucnit în Wuhan și care a produs decesul a 18 persoane. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că ”este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”.

Administraţia Trump ia măsuri împotriva ”turismului naşterilor”, al cărui scop este obţinerea cetăţeniei americane... Procesul destituirii lui Trump - Senatorii americani, criticaţi pentru că au adormit şi s-au jucat în timpul audierilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x