Antena Căutare

Colosseumul din Roma, evacuat din cauza unei cutii suspecte

O cutie suspecta descoperita duminica sub o arcada a Colosseumului din Roma, in urma unui apel telefonic anonim, a fost neutralizata de genisti, care au detonat-o si au constatat ca nu avea nici o bomba in interior, au anuntat autoritatile, anunta Mediafax.

Cutia suspecta a fost distrusa la ora 18.30 (19.30, ora Romaniei). Fortele de ordine evacuasera anterior, in jurul orei 17.00 (18.00, ora Romaniei), turistii care se aflau in interiorul Colosseumului, monument emblematic al Romei.

Potrivit primarului Romei, Gianni Alemanno, care a sosit rapid la locul incidentului, recipientul continea doar terebentina (utilizata pentru diluarea vopselei) si doua mese legate la o baterie de 9 volti.

Cutia fusese plasata intr-o zona in care publicul nu are acces, astfel incat sa se creada ca era vorba despre o bomba. "Este o gluma de prost gust sau opera unui nebun", a comentat primarul, vorbind despre o "alerta falsa".

In opinia carabinierilor, dispozitivul nu putea sa ia foc si cu atat mai putin sa explodeze, astfel ca era inofensiv.

Pompierii, carabinierii si genistii trimisi in zona in urma unui apel telefonic anonim au descoperit o cutie cilindrica de metal, infasurata cu scotch, din care iesea un fel de fitil.

Colosseumul, a carui constructie a debutat intre anii 70 si 72, sub imparatul Vespasian, si s-a incheiat in anul 80 sub Titus, este cel mai mare amfiteatru construit vreodata in timpul Imperiului Roman (188 de metri pe 156 si 48,5 metri inaltime).

Putand primi intre 50.000 si 75.000 de spectatori, acesta a fost utilizat pentru luptele gladiatorilor si alte spectacole publice. Colosseumul a fost folosit timp de aproape 500 de ani.

Numarul de vizitatori la Colosseum a ajuns in aproximativ zece ani de la un milion la sase milioane, inclusiv datorita succesului filmului Gladiatorul (2000) al lui Ridley Scott.

Foto: visitingdc.com

Moment istoric: Agentia Standard and Poor's scade ratingul economiei SUA... Majoritatea britanicilor doresc reintroducerea pedepsei capitale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x