Căutare Live

Descoperire ULUITOARE în Egipt! Ce se ascundea într-un templu – FOTO

Un sfinx din gresie ce datează cel mai probabil din timpul Dinastiei Ptolemeice a fost descoperit de arheologii care drenau apa dintr-un templu aflat în Aswan, un oraş din sudul Egiptului.

Un sfinx din gresie ce datează cel mai probabil din timpul Dinastiei Ptolemeice a fost descoperit de arheologii care drenau apa dintr-un templu aflat în Aswan, un oraş din sudul Egiptului.

Anunțul a fost făcut, duminică, de ministrul egiptean pentru Antichităţi.

Sfinxul, o creatură mitologică, cu cap de om şi trup de leu, a fost descoperit în templul Kom Ombo, unde au fost găsite de curând şi două basoreliefuri gravate în gresie ale regelui Ptolemeu al V-lea, a precizat acelaşi oficial egiptean.

Dinastia Ptolemeică, instaurată de un fost general din armata lui Alexandru Macedon, a durat aproape trei secole şi s-a încheiat în urma cuceririi romane din anul 30 î.e.n.

TRAGEDIE în China! Taifunul Mangkhut a făcut primele victime. Au avut morți CUMPLITE... Imagini șocante. O femeie își bate adepții și le ordonă să se lovească reciproc! (VIDEO)...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri