Antena Căutare

Descoperire ULUITOARE în Egipt! Ce se ascundea într-un templu – FOTO

Un sfinx din gresie ce datează cel mai probabil din timpul Dinastiei Ptolemeice a fost descoperit de arheologii care drenau apa dintr-un templu aflat în Aswan, un oraş din sudul Egiptului.

Un sfinx din gresie ce datează cel mai probabil din timpul Dinastiei Ptolemeice a fost descoperit de arheologii care drenau apa dintr-un templu aflat în Aswan, un oraş din sudul Egiptului.

Anunțul a fost făcut, duminică, de ministrul egiptean pentru Antichităţi.

Sfinxul, o creatură mitologică, cu cap de om şi trup de leu, a fost descoperit în templul Kom Ombo, unde au fost găsite de curând şi două basoreliefuri gravate în gresie ale regelui Ptolemeu al V-lea, a precizat acelaşi oficial egiptean.

Dinastia Ptolemeică, instaurată de un fost general din armata lui Alexandru Macedon, a durat aproape trei secole şi s-a încheiat în urma cuceririi romane din anul 30 î.e.n.

TRAGEDIE în China! Taifunul Mangkhut a făcut primele victime. Au avut morți CUMPLITE... Imagini șocante. O femeie își bate adepții și le ordonă să se lovească reciproc! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x