Căutare Live

Dezafectarea centralei de la Fukushima va dura 40 de ani

Autoritatile japoneze au realizat un plan pentru dezafectarea reactoarelor nucleare de la Fukushima, distruse in urma cutremurului devastator care s-a produs in luna martie.

Potrivit CNN, guvernul de la Tokyo estimeaza ca procesul de ingropare a reactoarelor va dura intre 30 si 40 de ani. Proiectul lor are mai multe etape.

Initial, se vor goli bazinele de combustibil nuclear folosit in ultimii doi ani. Aceasta etapa va fi realizata complet in aproximativ 10 ani. Urmeaza indepartarea resturilor de combustibil care s-au scurs in urma cutremurului, pentru aceasta faza a proiectului fiind necesari peste 10 ani.

In urma defectiunilor la sistemul de racire al centralei, 80.000 de oameni au fost evacuati din cauza emisiilor de radiatii radioactive.

Foto: cnn.com

Oficial: Anders Breivik sufera de "schizofrenie paranoida". Autorul atacurilor din Norvegia scapa de inchisoar... Irak: 57 de morti in cele mai puternice atacuri dupa retragerea americanilor...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri