Antena Căutare

Erdogan: Unităţi militare turceşti au pornit spre Libia pentru susţinerea guvernului de la Tripoli

Unităţi militare turceşti au pornit spre Libia pentru a susţine guvernul de uniune naţională de la Tripoli, care este recunoscut la nivel internaţional, a afirmat duminică preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat CNN Turk.

Erdogan a mai spus că Turcia va mai trimite în Libia şi personal militar de rang înalt.

Parlamentul din Turcia a votat joi, în unanimitate, in proiect de lege care permite desfăşurarea de trupe în Libia, creând condiţiile pentru extinderea cooperării dintre Ankara şi Tripoli.

Preşedintele Tayyip Erdogan, al cărui partid şi aliaţi naţionalişti deţin majoritatea în Parlament, a declarat anterior că Turcia va desfăşura trupe în Libia pentru a susţine guvernul de uniune naţionale, recunoscut internaţional, al premierului Fayez al-Serra.

În luna noiembrie, Guvernul libian a solicitat sprijinul Turciei pentru a respinge ofensiva forţelor generalului Khalifa Haftar în estul ţării, care sunt susţinute de Rusia, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Iordania.

Ankara şi guvernul libian au semnat două acorduri separate, în luna noiembrie, unul în domeniul securităţii şi cooperării militare şi un altul privind graniţele maritime în estul Mediteranei, ceea ce a nemulţumit statele Grecia, Israel, Egipt şi Cipru.

Aproape imediat după vot, Ministerul de Externe din Egipt a anunţat condamnarea cu tărie a deciziei Parlamentului şi a cerut comunităţii internaţionale să răspundă urgent.

Ankara a trimis deja echipamente militare guvernului de la Tripoli, în pofida unei embargou al armelor instituit de Naţiunile Unite.

Sursa : news.ro

Ambasadorii NATO se reunesc de urgenţă la Bruxelles, luni, pentru a discuta situaţia creată de uciderea generalului iran... Erdogan: Turcia şi Libia ar putea colabora cu companii internaţionale pentru explorarea de hidrocarburi în estul Mediter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x