Căutare Live

Imbatranirea populatiei, un cosmar demografic si economic

Numarul persoanelor cu varsta de peste 60 de ani va atinge pragul de doua miliarde pana in 2050, depasind numarul de persoane cu varsta sub 15 ani, potrivit unui raport ingrijorator al Natiunilor Unite citat in cotidianul britanic Daily Mail.

Raportul, numit „Imbatranirea in secolul 21: o sarbatoare si o provocare” a dezvaluit ca numarul centenarilor va creste de aproape zece ori, de la 316.000 astazi pana la trei milioane in 2050. Acest fapt se datoreaza cresterii sperantei de viata la nastere, in special in tarile dezvoltate.

Ban Ki-moon, secretarul general al Natiunilor Unite, a marturisit ca persoanele in varsta aduc beneficii societatii, reflectand conditiile bune de viata. In acelasi timp, secretarul general a avertizat ca batranii vor fi o greutate pe umerii natiunilor in ceea ce priveste sanatatea si pensiile.

„Imbatranirea populatiei este o problema care nu mai poate fi ignorata. La nivel global, proportia persoanelor in varsta creste mai repede decat alte categorii de populatie,” a spus acesta. „Dar implicatiile sociale si economice ale acestui fenomen sunt profunde si se extind dincolo de individ si de familia sa, ajungand la nivelul societatii si al comunitatii globale intr-un mod fara precedent,” a mai adaugat secretarul general Ban Ki-moon.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

O romanca, eroina in Italia: Si-a donat organele pentru a salva opt oameni... Doua nunti, o singura batalie: Cum s-a transformat "cea mai frumoasa zi" intr-o scena de groaza...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri