Antena Căutare

Los Angeles: Peste 2.000 de pusti si pistoale, predate intr-o singura zi

Masacrul din Newtown, in care si-au pierdut viata 20 de copii si sase adulti, i-a facut pe multi americani sa nu-si mai doreasca arme in casa. Peste doua mii de pistoale si pusti au fost predate intr-o singura zi de oamenii din Los Angeles, in cadrul unui program Buy-Back organizat de autoritati. Au dat armele si au fost platiti pentru asta.

De obicei, acest program are loc de Ziua Mamei, insa primarul din Los Angeles a hotarat sa il organizeze mai devreme, ca un omagiu pentru victimele din Newtown. Cei care au renuntat la arme au primit bonuri de cadou de pana la doua sute de euro. Si recunostinta altora.

Desi programul a fost criticat aspru de National Rifle Association (NRA), cel mai puternic grup de lobby pentru arme din SUA, edilul din Los Angeles se mentine ferm pe pozitie. "NRA a spus multe lucruri neadevarate. A spus ca avem nevoie de mai multi baieti buni inarmati. Ei bine, exista multi baieti buni inarmati. Avem mai multi baieti buni inarmati decat oriunde in lume, insa in acelasi timp avem si mai multe infractiuni cu arme”, a declarat Antonia Villaraigosa.

Prin intermediul programului de Buy Back, peste opt mii de arme au fost inmanate autoritatilor in ultimii patru ani. In acest interval, infractiunile comise cu arme au scazut cu o treime in Los Angeles.

Autoritatile au primit acum doua mii de arme de foc, printre care si un lansator de rachete.

Inundatii devastatoare in Sri Lanka. Zeci de persoane au murit si sute de mii de oameni au ramas fara locuinte... Canada, lovita de cea mai mare furtuna de zapada din ultimii ani. Mii de oameni participa la deszapezire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x