Antena Căutare

Caz uimitor! Medicii olandezi au îndemnat bătrânii infectați cu Covid-19 să renunțe la terapie intensivă: "Vom ajunge ca Italia, să alegem cine trăiește"

În Olanda, medicii le recomandă pacienţilor vârstnici să se gândească bine înainte de a fi de acord să fie trataţi de COVID-10 la terapie intensivă. Spitalele se tem că Olanda va fi forţată să urmeze exemplul Italiei, unde medicii au trebuit să ia decizii de viaţă şi de moarte şi să-i aleagă pe pacienţii ce urmau să primească tratament.

Pandemie de coronavirus

Profimedia Images

Situația din Olanda a atras critici legate de faptul că s-ar dori limitarea accesului la tratament în aceste secţii cu deficit de paturi.

O lună de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 și Olanda are spitalele pline

Bogata Olandă se apropie cu paşi repezi de atingerea capacităţii sistemului de sănătate la doar o lună de la izbucnirea epidemiei, fiind în curs eforturi de dublare a numărului de paturi la terapie intensivă, până la 2.400 de locuri până duminică.

Cum însă mii de pacienţi cu COVID-19 inundă deja secţiile de terapie intensivă, se aşteaptă ca în câteva zile să nu mai existe locuri disponibile. Spitalele se tem că Olanda va fi forţată să urmeze exemplul Italiei, unde medicii au trebuit să ia decizii de viaţă şi de moarte şi să-i aleagă pe pacienţii ce urmau să primească tratament.

Citește și: Prințul Charles, primele declarații despre lupta lui cu noul coronavirus! „Experiența infectării cu COVID-19 este tulburătoare!” - VIDEO

Cum explică autoritățile această ipostază care a adus critici majore medicilor

Parlamentari olandezi au dat glas miercuri în parlament îngrijorărilor populaţiei după ce persoane vârstnice s-au plâns că au primit telefoane de la medici care i-au întrebat dacă doresc să fie trataţi la terapie intensivă, inclusiv prin conectarea la ventilator, dacă vor contracta COVID-19.

Guvernului premierului Mark Rutte i s-a cerut să-şi clarifice poziţia şi să explice ce a provocat aceste apeluri telefonice.

Citește și: „Vă rog, vă implor! Mi-am zis că dacă s-ar oferi cineva să mă omoare, aș accepta! Nu mi-am spălat părul de două săptămâni. Nu pot!”. O femeie cu COVID-19, mesaj în lacrimi, din spital! VIDEO

'Vârstnicii se tem că, dacă se vor îmbolnăvi, nu vor fi bineveniţi în secţiile de terapie intensivă şi vor fi lăsaţi să moară acasă', a declarat în parlament deputatul Henk Krol, şeful partidului 50PLUS.

'Ei cred că doar criteriul de vârstă va determina dacă vor avea sau nu acces în spital', a adăugat Krol.

Ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, a respins însă afirmaţiile că apelurile medicilor fac parte din politica oficială a guvernului.

'Aceasta este o procedură standard pentru doctori. Noi o numim planificare avansată a îngrijirii şi înseamnă să discuţi cu oamenii despre 'ce aţi dori să se întâmple dacă vă îmbolnăviţi'' ', a spus De Jonge.

'Pacienţii pot spune atunci: ''Dacă se ajunge în punctul în care voi avea nevoie de un ventilator, în care voi avea nevoie să ajung la terapie intensivă, aş prefera să nu fac asta''. Este o posibilitate, dar aceste conversaţii nu au la bază vârsta pacienţilor', a adăugat ministrul.

Şi Colegiul medicilor de familie (NHG), care reprezintă 12.000 de doctori, a negat că apelurile telefonice sunt o reacţie la deficitul de locuri la terapie intensivă.

Discuţiile le permit medicilor să-i avertizeze pe pacienţii vulnerabili despre riscurile tratamentului la COVID-19, care pot presupune mai multe săptămâni de conectare la ventilator şi ulterior o recuperare îndelungată, a explicat purtătorul de cuvânt al NHG, Jako Burgers.

Olanda are de multă vreme un număr mai mic de paturi în secţiile de terapie intensivă decât vecinii săi europeni. Conform unui studiu publicat de revista Intensive Care Me, în 2012 Germania dispunea de 29 de paturi la terapie intensivă la 100.000 de locuitori, Belgia de 15,9, iar Olanda de doar 6,4, mult sub media europeană.

Bărbat bătut în supermarket de clienții furioși! Un martor a filmat totul: „Ori îți pui masca, ori chem poliția”... Italia, între agonie și extaz! Numărul morților crește de la o zi la alta, dar tot mai multe persoane sunt declarate vin...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x