Antena Căutare

Muammar Gaddafi, cel mai bogat om din lume? Vezi ce avere avea dictatorul!

Fostul lider libian, Muammar Gaddafi, ar fi strans o avere de circa 200 de miliarde de dolari, avere plasata in investitii la nivel global. Aceasta suma ar fi insemnat ca Muammar Gaddafi a fost cel mai bogat om din lume, conform publicatiei The Daily.

Cele mai recente estimari ale averii liderului libian, raportate de Los Angeles Times, arata ca dictatorul ar fi cumulat averi in cei 42 de ani petrecuti la putere, in timp ce un cetatean libian de rand castiga in jur de 12.000 de dolari pe an.

Portofoliul lui Gaddafi a inclus orice, de la hoteluri de lux in Londra si Rusia pana la actiuni in Goldman Sachs si echipe de fotbal din Italia.

Insa, nici un ban nu l-a ajutat pe Gaddafi sa scape joi de furia rebelilor, cand a fost tarat din canal, in orasul natal Sirte, si impuscat.

Mai multe surse rebele au declarat, ulterior, ca liderul libian avea la el un pistol de aur masiv cand a fost gasit.

Expertii sustin ca vor finaliza estimarea averii lui Gaddafi in cateva luni. Totusi, din primele informatii, in cei 42 de ani de putere, Gaddafi a acumulat o avere de 37 de miliarde de dolari, investiti in America, mai mult de 30 de miliarde de dolari in Europa si China si, conform oficialilor libieni citati de Los Angeles Times, alte zeci de miliarde din afaceri internationale.

Daca cifrele sunt corecte, Gaddafi a fost cel mai bogat om din lume.

Sursa: Antena3

Grecii au ajuns sa isi amaneteze bunurile din cauza crizei financiare... Un roman a incendiat o Biblie, in timpul unei slujbe oficiata de Papa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x