Antena Căutare

Naveta Discovery va fi expusa la muzeul din Washington

Aeronava care a transportat cea mai veche naveta spatiala a NASA, Discovery, a aterizat la Washington DC, dupa calatoria finala a navetei. Cosmonautii si angajatii NASA si-au luat adio de la Discovery, naveta-fanion a flotei spatiale americane. Discovery a fost transportata din Florida in noua sa casa, muzeul aerospatial din Washington.

Batrana Discovery a lasat greutatea drumului pe umerii unui Boeing urias. La ora 13.45, a pornit, din postura de pasager, in ultima ei calatorie, spre muzeu. Cei care au lucrat ani la rand pe naveta au venit sa-i spuna adio.

Pe plajele din Florida, din apropierea centrului Spatial Kennedy, sute de oameni venisera pentru a urmari plecarea navetei. Inarmati cu aparatele foto sau camere video. De cealalta parte, multi dintre cei de la NASA au urmarit decolarea pe monitoare. Au simtit un gol in stomac atunci cand Discovery s-a ridicat de la sol.

Dupa 4 ore de zbor, Discovery a aterizat pe aeroportul Dulles, din Virginia, ultima escala inainte de Muzeul din capitala Washington.

Lansata in 1984, Discovery a indeplinit 39 de misiuni in spatiu, in cei 27 de ani de activitate. Naveta a zburat vreme de 365 de zile, 22 de ore si 39 de minute si a parcurs o distanta de peste 238 de milioane de kilometri.


VIDEO! Sydney: Jaf violent, in doar 60 de secunde... IMAGINI SOCANTE! Peru: Spulberate de o masina de politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x