Antena Căutare

O alpinista romanca de 15 ani a cucerit cel mai inalt vulcan din America de Nord

Pe 21 mai 2010, sportiva Crina Coco Popescu, membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine a incheiat ascensiunea vulcanului Pico de Orizaba, cel mai inalt vulcan al Americii de Nord. Crina Coco Popescu, alpinista in varsta de 15 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, a urcat cel de-al saselea vulcan din circuitul Volcanic Seven Summits, potrivit unui comunicat remis de catre Clubul Sportiv Montan de Atitudine.

Pico de Orizaba (5.636 m) din Mexic este cel mai inalt vulcan al Americii de Nord dar si cel de-al saselea vulcan pe care Crina il escaladeaza din circuitul celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent - Volcanic Seven Summits. Coco este cea mai tanara alpinista din lume care urca cei mai inalti vulcani de pe mapamond.

La sfarsitul lui 2010 Coco si-a programat escaladarea Mt. Sidley din Antarctica - ultimul din circuitul Volcanic Seven Summits. Ascensiunea pe Mt. Sidley in Antarctica ar transforma-o pe Coco in prima alpinista din lume care incheie acest circuit de anvergura.

Tanara alpinista Crina Coco Popescu participa la expeditia "America de Nord - 2010" organizata de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Obiectivele expeditiei sunt escaladarea celui mai inalt vulcan al continentului - Pico de Orizaba(5.636 m) din Mexic si a celui mai inalt varf al continentului, Mt McKinley (6.194 m) din Alaska.

Dezastru ecologic in SUA: Zeci de pelicani acoperiti de petrol... Bulgarul si extraterestrii sau complot contra savantului ce vorbeste cu “omuletii verzi”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x