Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Din sexi-bibliotecara, în detectiv! A rezolvat singură un caz de crimă vechi de 34 de ani! „Sunt pasionată de romanele scrise de Agatha Christie”

O bibliotecară americană pasionată de romanele scrise de Agatha Christie a făcut lumină într-un caz de crimă ce rămăsese nerezolvat din anul 1985.

O bibliotecară americană pasionată de romanele scrise de Agatha Christie a făcut lumină într-un caz de crimă ce rămăsese nerezolvat din anul 1985.

Bibliotecara, Rebekah Heath, în vârstă de 33 de ani, a devenit „obsedată” să descopere identitățile a trei fete și a unei femei ale căror trupuri neînsuflețite au fost găsite dezmembrate în butoaie, în parcul de stat Bear Brook din New Hampshire.

Poliția nu a putut identifica victimele. Însă, în 2017, a descoperit identitatea criminalului, Terry Rasmussen, prin intermediul unor teste ADN.

Polițiștii au descoperit și că Terry Rasmussen era tatăl uneia dintre cele trei copile ucise.

Bibliotecara Rebekah Heath a început, în 2017, să caute indicii pe internet. Astfel, a cules informații despre o femeie, Marlyse Honeychurch, și fiica ei, Sarah McWaters, date dispărute.

Abia după un an, a reușit să contacteze rude ale lui Marlyse Honeychurch, după ce a auzit la radio, din nou, despre crime.

Rebekah Heath a spus că „i-a stat inima” când i s-a spus că Marlyse Honeychurch a fost văzută pentru ultima dată în 1978, alături de Terry Rasmussen. Apoi, ea a contactat departamentul șerifului din San Bernardino. „Sunt 100% sigură că aceasta este soluția la cazul vostru”, a spus ea.

Ulterior, prin intermediul unor teste ADN a fost confirmat că victimele criminalului în serie Terry Rasmussen au fost Marlyse Honeychurch și fiicele ei, Sarah și Marie Elizabeth Vaughn.

Rasmussen a fost deja arestat, în anul 2002, pentru că și-a ucis soția, Eunsoon Jun, și i-a dezmembrat trupul neînsuflețit. În 2003, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Terry Rasmussen a murit în pușcărie, în 2010, și nu a fost niciodată condamnat pentru că le-a omorât pe Marlyse Honeychurch și pe fiicele ei.

Acum, bibliotecara Rebekah Heath este hotărâtă să descopere și numele fiice a criminalului, pe care acesta a omorât-o. „Vreau să îi dau înapoi identitatea. Nu ar trebui să fie asociată doar cu tatăl ei”, a spus ea.

Recomandari