Antena Căutare

Olanda: Au fost lansate primele clinici mobile de eutanasie pentru suferinzii de boli incurabile

Olanda forteaza limitele ideii de livrare la domiciliu. A lansat astfel primele clinici mobile de eutanasie, pentru bolnavii care doresc sa incheie socotelile cu viata. Sunt adevarate rulote ale mortii, cu echipe specializate care asigura unul dintre cele mai controversate servicii din lume - sinuciderea asistata.

De la 1 martie, suferinzii de boli incurabile carora medicii refuza sa le curme suferinta pot sa fie serviti si la domiciliu.

Ca sa beneficieze de serviciul gratuit, bolnavii trebuie sa indeplineasca cateva criterii foarte stricte. Doi medici trebuie sa semneze ca nu exista leac pentru problema pacientului care, mai devreme sau mai tarziu va avea un sfarsit chinuitor.

Acordul final este dat apoi de o comisie formate dintr-un medic, un jurist si un expert pe probleme de etica care se asigura ca toate conditiile sunt indeplinite iar pacientul este in deplinatatea facultatilor mentale.

Olanda este prima tara din lume care a legalizat eutanasia, in aprilie 2002. Aproximativ 3 mii de eutanasieri au loc acolo in fiecare an.


Aleksandr Lukasenko: Mai bine "dictator decat homosexual"... O nava cu 2000 de tone de combustibil la bord s-a scufundat in vestul Atenei. Capitanul vasului si-a pierdut viata...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x