Antena Căutare

Premierul elen: O iesire a Greciei din zona euro, dramatica pentru UE

O iesire a Greciei din zona euro va avea efecte dramatice pentru intreaga Europa, a estimat, intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, premierul grec Antonis Samaras, oferind asigurari ca tara sa poate sa iasa din criza daca este lasata "sa isi traga sufletul", informeaza AFP.

"Un Grexit, cum i se spune, ar fi devastator pentru Grecia si ar prejudicia Europa", a spus Samaras, subliniind ca "miscarile sociale ar putea deveni foarte contagioase in celelalte tari europene". "Combinat cu instabilitatea din Orientul Apropiat si Mijlociu, acest lucru ar putea deveni un cosmar geopolitic, care ar depasi frontierele grecesti. Sa adaugam, bineinteles, reactia pietelor financiare, care ar anticipa iesirea altor tari, provocand un efect de domino", a continuat Samaras.

Premierul grec, care urmeaza sa se intalneasca vineri cu cancelarul german Angela Merkel si sambata cu presedintele francez François Hollande, le va explica acestora "cu toate detaliile necesare, ca Grecia poate sa reuseasca si ca este pe calea schimbarii". In interviuri publicate simultan de cotidienele germane Süddeutsche Zeitung si Bild, Samaras a oferit totodata asigurari ca Grecia va "actiona" si "se va transforma".

OSDO: Bilantul conflictului din Siria a ajuns la circa 25.000 de morti... Pedeapsa maxima: Anders Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x