Antena Căutare

Pedeapsa maxima: Anders Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare!

Anders Breivik, extremistul care a curmat 77 de vieti in urma cu aproape un an, a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare. Dupa zece saptamani in care au ascultat marturiile supravietuitorilor si pe cele ale rudelor victimelor, judecatorii i-au dat pedeapsa maxima. 

UPDATE 11:10! Magistratii norvegieni l-au condamnat pe Anders Breivik, autorul atentatului din Oslo, la 21 de ani de inchisoare. Aceasta este pedeapsa maxima prevazuta de legislatia norvegiana. Judecatorii au hotarat ca Breivik se afla in deplinatatea facultatilor mintale.

Crezi ca Anders Breivik a primit o pedeapsa corecta, tinand cont de faptul ca a omorat 77 de oameni?


Miza procesului care s-a derulat in ultimele doua luni si jumatate a fost sanatatea mintala a lui Anders Breivik. Parerile medicilor au fost impartite in aceasta privinta. Daca judecatorii il declara nebun si deranjat mintal, va face apel.

Anders Breivik a marturisit ca a comis cele doua atentate sangeroase, in care si-au pierdut viata 77 de oameni, pentru a-si apara tara de multiculturalism. Totodata, el spune ca a facut asta pentru a preveni o catastrofa si mai mare pentru Norvegia. Din aceasta cauza, el nu a pledat vinovat, insa a spus: "Eu sunt autorul atacurilor si sunt sanatos mintal".

Daca judecatorii ii vor da dreptate in privinta sanatatii mintale, extremistul ar putea sta dupa gratii 21 de ani. In caz contrar, va fi internat intr-o clinica de psihiatrie.

Si parerile norvegienilor de rand sunt impartite. Unii vor sa-l vada pe Breivik intr-un spital, altii intr-un penitenciar.

Pe 22 iulie, 2011, extremistul Anders Behring Breivik a detonat o masina-capcana in apropierea unor cladirilor guvernamentale din Oslo, ucigand opt persoane. Cateva ore mai tarziu, norvegianul a omorat alte 69 de persoane care participau la o tabara a tinerilor laburisti de pe insula Utoya.

Barbatul s-a deghizat in politist pentru a se apropia cat mai mult de victimele sale, pe care le-a ucis cu sange rece.

foto: Hepta.ro

Premierul elen: O iesire a Greciei din zona euro, dramatica pentru UE... Socant: Un medic din Italia a refuzat sa-i faca un transplant de inima unui roman!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x