Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Presedintele Bundenstagului: "UE nu mai poate primi noi membri". Ce spune despre Romania

Uniunea Europeana nu mai poate primi pentru moment noi state membre, in timp ce membri existenti au in continuare mult de lucru asupra consolidarii, declara presedintele Bundestagului, camera inferioara a parlamentului german, citat duminica de un saptamanal german, relateaza agentia Reuters.

Comentariile sale sunt susceptibile sa dezamageasca tari ca Croatia, care spera sa adere la UE in 2013, si altele din Balcani ce doresc sa se alature blocului celor 27.

"Nu cred ca Uniunea Europeana este capabila sa se extinda in viitorul apropiat", a declarat Norbert Lammert, citat intr-un articol publicat de ziarul Welt am Sonntag.

"Avem atat de multe sarcini urgente de finalizat in termeni de consolidare a comunitatii, incat ar trebui sa nu lasam inca o data ambitia sa ia locul stabilizarii necesare", a subliniat el.

Lammert a avertizat contra admiterii Croatiei prea repede in UE: "Trebuie sa luam in serios raportul Comisiei Europene asupra progreselor, in special in lumina experientelor pe care le-am avut cu state membre ale UE Bulgaria si Romania. Croatia nu este inca in mod clar pregatita pentru aderare", a mai declarat el.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Hepta.ro

Recomandari