Avocaţii lui Netanyahu, care este primul premier israelian în funcţie care va fi judecat, au cerut o amânare de şase luni, pentru a-şi pregăti strategia. Ei au sugerat că ar fi dificil să evaluezi corectitudinea martorilor care poartă măşti de protecţie faţă de noul coronavirus, în prezent obligatorie în Israel.
Problemele din justiţie ale premierului Netanyahu au alimentat parţial protestele de stradă împotriva acestuia, demonstranţii făcând referire la acuzaţiile de corupţie şi la modul în care gestionează pandemia de coronavirus, care s-a înrăutăţit în Israel.
Sâmbătă, poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranţii care se aflau în faţa reşedinţei premierului din Ierusalim, în timp ce la Tel Aviv protestatarii care au blocat traficul s-au ciocnit cu poliţia.
Netanyahu nu a fost citat să participe la şedinţa de judecată de duminică.
Procesul a început oficial în luna mai, la Tribunalul Districtual din Ierusalim, unde Netanyahu a negat acuzaţiile de mită, fraudă şi abuz de încredere care i se aduc, iar avocaţii au primit un termen de două luni să studieze materialul probator.
Duminică, avocaţii premierului au solicitat mai mult timp, ei anticipând că vor depune o serie de moţiuni înainte de proces, legate de martori şi documente, ei afirmând că măştile vor constitui o problemă dacă audierile ar avea loc acum.
Netanyahu a fost inculpat în noiembrie anul trecut în cazuri care implică cadouri din partea unor prieteni milionari şi pentru că ar fi solicitat avantaje din partea autorităţilor de reglementare pentru magnaţi media, în schimbul unor ştiri favorabile.
Acuzaţiile de mită pot implica o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani. Frauda şi abuzul de putere sunt pedepsite cu până la trei ani de închisoare.
Turcia a suspendat zborurile către Iran şi Afganistan, din cauza epidemiei de coronavirus... Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcţia reţelelor 5G fără Huawei...