Antena Căutare

Sondaj: Basarabia, o necunoscuta pentru majoritatea romanilor

Republica Moldova ramane un taram necunoscut pentru 82 la suta din romani, arata rezultatele studiului "Republica Moldova in constiinta publica romaneasca”, publicat de Fundatia Soros.

74% dintre romani resping existenta unei limbi moldovenesti si totodata, fiecare al doilea roman afirma ca ii place foarte mult felul in care vorbesc basarabenii. Nu mai putin de 82% dintre romani spun ca sunt foarte putin sau deloc informati cu privire la Republica Moldova, iar 74% dintre cei chestionati nu stiu despre ce este vorba cand sunt intrebati de Transnistria.

Fiecare al cincilea roman ii considera pe moldoveni oameni harnici, si doar 17% ii considera toleranti, uniti si pasnici. Sprijinul financiar acordat Moldovei de catre autoritatile romane este perceput pozitiv de fiecare a doilea roman, chiar daca Romania trece printr-o perioada de austeritate bugetara si framantari sociale. De asemenea, 62% dintre romani sunt de acord cu facilitarea procedurii de redobandire a cetateniei romane de catre basarabeni.

Citeste si Jurnalul!

Un slovac ce voia sa fie canibal a fost arestat... Cel mai elegant oaspete de la Nunta Regala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x