Antena Căutare

Sondaj: cine ar trebui sa fie viitorul presedinte al SUA in viziunea restului lumii

Un sondaj global, realizat de GlobeScan/PIPA, pentru BBC, arata cine, dintre cei doi candidati la functia suprema in SUA, este preferat de cetatenii altor tari.

Surpriza sondajului e ca mai exista o tara, in afara Israelului, unde majoritatea si-ar dori ca republicanul Mitt Romney sa conduca America, in urmatorii patru ani. E vorba de Pakistan, tara cu care administratia Obama nu a reusit sa avanseze pe linia pacifista initiata de George Bush, in buna parte din cauza numeroaselor victime in randul populatiei civile, in urma atacurilor asupra militantilor talibani si al-Qaeda.

In rest, Obama conduce detasat. Cea mai mare cota de popularitate a presedintelui in exercitiu se inregistreaza in Franta si Spania, unde mai putin de 5% dintre participantii la sondaj l-au indicat pe Romney ca favorit. Nici in Marea Britanie si Germania, unde conservatorii sunt la putere, dar guvernarea lor este tot mai contestata, Romney nu este simpatizat, adunand mai putin de 10% din voturile virtuale.

Citeste si Jurnalul!

Furie in Statele Unite, dupa ce un tanar a pescuit o caracatita imensa si a mancat-o... Iran a construit o drona cu tehnologie unica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x