Antena Căutare

Statele Unite: O familie a "descoperit", in pragul usii, un meteorit vechi de 4 miliarde de ani!

O familie de americani a descoperit cu stupoare ca piatra folosita ca opreliste la usa casei e de fapt un meteorit vechi de 4 miliarde de ani. Bucata de meteorit cantareste 14 kilograme si a ajuns acum in proprietatea unei universitati din Kentucky.

In imaginile de mai sus e un renumit profesor de astronomie, care stie cel mai bine cum sa aprecieze bucata de piatra pe care o are in mana. Nu e o piatra oarecare, ci o particica incredibila de istorie. “Suntem extrem de norocosi ca am gasit asa ceva si am reusit sa-l si obtinem pentru universitatea noastra! E incredibil”, spune cercetatorul. Si pe buna dreptate.

Pare o piatra banala, dar are 4 miliarde de ani vechime. A ajuns in proprietatea unei familii obisnuite acum aproape o suta de ani.

“Sotul meu a cumparat un detector de metale. A mers in gradina si a pus detectorul peste bucata de piatra si imediat a piuit, aratand semnul de supraincarcare” – asa a pornit povestea. Si imediat au chemat un expert, pe profesorul de la Universitatea Kentucky, care imediat si-a dat seama ca are in fata o comoara. Se crede ca bucata apartine unui meteorit care a lovit Statele Unite pe la 1850. Meteoritul este unul extrem de rar, iar valoarea lui este foarte mare. Pretul poate ajunge chiar si la cateva sute de mii de dolari.

Nimeni nu stie, insa, daca familia care il avea a primit bani pentru a-l darui apoi universitatii.

foto: Hepta.ro

Spania: Nationalistii au castigat in Tara Bascilor, iar Partidul Popular si-a consolidat pozitia in Galicia in alegerile... Accident bizar in China: O masina a fost “inghitita” de un crater imens aparut in mijlocul soselei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x