Antena Căutare

Un consilier al lui Obama, acuzat ca a primit bani de la o firma care intretine relatii cu Iranul

Casa Alba se confrunta cu un scandal de proportii! Un consilier al presedintelui Barack Obama a primit o suma de bani de la o firma care intretine relatii cu Iranul.

Potrivit Washington Post, David Plouffe, fostul director de campanie al lui Obama si actual consilier al presedintelui, ar fi primit suma de 100.000 de dolari din partea unei filiale a firmei de telecomunicatii sud-africane MTN Group care intretinea relatii comerciale cu o firma din domeniul telecomunicatiilor controlata de catre statul iranian. Plouffe ar fi primit banii in urma a doua conferinte sustinute in Nigeria, in 2010, cu o luna inainte de a obtine postul la Casa Alba.

"Consilierul de rang inalt de la Casa Alba David Plouffe a relizat profituri generoase vorbind despre o intreprindere care intretine relatii comerciale cu Guvernul radical si antiamerican al Iranului", a declarat republicanul Reince Priebus.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a replicat ca Plouffe "a sustinut doua conferinte privind tehnologia mobila si comunicatiile numerice, dar nu a tinut nicio reuniune cu conducerea intreprinderii". El a declarat ca prezenta consilierului la conferinte a avut loc cu mult inainte de dezvaluirea legaturilor dintre compania MTN Group si Iran.

FOTO: whitehousemuseum.org

Tragerea la tinta cu AK-47, activitate de recreere intr-o tabara pentru tinerii din Ungaria... Moment jenant pentru Vladimir Putin: Cum a reactionat cand un preot a incercat sa-i pupe mana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x