Un jurnalist italian cu trei decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European

Un jurnalist italian cu 3 decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European. În vârstă de 63 de ani, a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă.

Un jurnalist italian cu treo decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European. În vârstă de 63 de ani, a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă.

Votul vine la finalul a trei zile de negocieri la sânge pline de răsturnări de situaţie. Două femei sunt, în premieră, desemnate să ocupe cele mai importante poziţii din cadrul Uniunii.

Prima femeie ministru al Apărării, Ursula van der Leyen este pe cale să stabilească un dublu record. Dacă Parlamentul o va vota, va deveni şi prima femeie preşedinte al Comisiei Europene. Cu studii de economie şi medicină, mamă a şapte copii şi apropiata Angelei Merkel, creştin-democrata de 61 ani pare predestinată pentru postul de la Bruxelles. S-a născut acolo şi vorbeşte perfect germana şi franceza. Tatăl ei a fost director general al Comisiei.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate din 1990, cariera ei politică a prins aripi în 2005. A fost pe rând ministru al Familiei, al Muncii şi al Apărării din 2013. Nominalizarea ei este un succes pentru Angela Merkel, dar şi pentru conservatori şi ţările europei de Est, care au blocat astfel candidatul socialiştilor la Comisie.

A treia cea mai puternică femeie din lume potrivit Forbes, Christine Lagarde este favorită pentru postul de director al Băncii Centrale Europene.

Consiliul European prin votul celor 28 de state a decis ca Ursula van der Leyen să meargă la Comisia Europeană, iar la Consiliu să mearga la Jean Michel. Iar la Parlamentul european, funcţia de preşedinte să fie împărţită de socialişti, jumătate de mandat şi populari europeni.

Italianul David Sassoli, un fost jurnalist în vârstă de 63 de ani, a primit cu lacrimi în ochi funcţia de preşedinte al Parlamentului European, la finalul a două runde de vot.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri