Un jurnalist italian cu trei decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European

Un jurnalist italian cu 3 decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European. În vârstă de 63 de ani, a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă.

Un jurnalist italian cu treo decenii de experienţă este noul preşedinte al Parlamentului European. În vârstă de 63 de ani, a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă.

Votul vine la finalul a trei zile de negocieri la sânge pline de răsturnări de situaţie. Două femei sunt, în premieră, desemnate să ocupe cele mai importante poziţii din cadrul Uniunii.

Prima femeie ministru al Apărării, Ursula van der Leyen este pe cale să stabilească un dublu record. Dacă Parlamentul o va vota, va deveni şi prima femeie preşedinte al Comisiei Europene. Cu studii de economie şi medicină, mamă a şapte copii şi apropiata Angelei Merkel, creştin-democrata de 61 ani pare predestinată pentru postul de la Bruxelles. S-a născut acolo şi vorbeşte perfect germana şi franceza. Tatăl ei a fost director general al Comisiei.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate din 1990, cariera ei politică a prins aripi în 2005. A fost pe rând ministru al Familiei, al Muncii şi al Apărării din 2013. Nominalizarea ei este un succes pentru Angela Merkel, dar şi pentru conservatori şi ţările europei de Est, care au blocat astfel candidatul socialiştilor la Comisie.

A treia cea mai puternică femeie din lume potrivit Forbes, Christine Lagarde este favorită pentru postul de director al Băncii Centrale Europene.

Consiliul European prin votul celor 28 de state a decis ca Ursula van der Leyen să meargă la Comisia Europeană, iar la Consiliu să mearga la Jean Michel. Iar la Parlamentul european, funcţia de preşedinte să fie împărţită de socialişti, jumătate de mandat şi populari europeni.

Italianul David Sassoli, un fost jurnalist în vârstă de 63 de ani, a primit cu lacrimi în ochi funcţia de preşedinte al Parlamentului European, la finalul a două runde de vot.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri