Antena Căutare

UPDATE! Egipt: Peste 400 de oameni si-au pierdut viata in confruntarile violente din Cairo

Egiptul ramane sub stare de urgenta dupa o zi scaldata in sange. Peste 400 de oameni au murit dupa ce fortele de ordine au inceput sa distruga taberele sustinatorilor fostului presedinte Morsi. Interventia in forta a fost condamnata de mai multe guverne straine.

UPDATE: Potrivit Ministerului Egiptean de Interne, citat de CNN, numarul victimelor se ridica la aproximativ 400, dintre care 43 de politisti. Miercuri dupa-amiaza, vicepresedintele Mohamed ElBaradei a anuntat ca isi da demisia, in urma violentelor care au inceput din 3 iulie. De asemenea, peste 3.500 de persoane au fost ranite.

Explozia de violenta s-a produs imediat dupa ce armata a spart zidurile improvizate ale protestatarilor pro-Morsi. A urmat o baie de sange. Fortele de ordine si manifestantii islamisti se acuza reciproc de faptul ca au deschis primii focul cu munitie de razboi.

Sute de oameni au fost ucisi si alte cateva mii au fost raniti in conflictele care au continuat pana la lasarea nopţii. Printre victime se numara si trei ziaristi: un operator de televiziune britanic, un reporter egiptean si unul din Emiratele Arabe Unite. Alti jurnalisti au fost, si ei, la un pas să fie ciuruiti de gloante.

In semn de protest fata de violenta politiei, laureatul premiului Nobel pentru pace, Mohamed ElBaradei, a demisionat din functia de vicepresedinte. Guvernul declara, insa, ca era obligat sa innabuse violentele care au pus stapanire pe intreaga tara. In Alexandria si Suez au fost devastate mai multe cladiri guvernamentale si sectii de politie iar cateva biserici crestine au fost incendiate.

Foto: EPA/Intact Images

Romanii, o amenintare pentru englezi? 100 romani si bulgari se angajeaza zilnic in Marea Britanie... Principesa Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, a fost arestata in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x