Antena Căutare

Vladimir Putin denunţă într-o convorbire cu Xi Jinping acuzaţii ”contraproductive” vizând China, suspectată de o dezinformare cu privire la noul coronavirus apărut la Wuhan

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, într-o convorbire cu omologul său chinez Xi Jinping, drept ”contraproductive” acuzaţiile care vizează Beijingul, suspectat de o dezinformare cu privire la noul cronavirus, apărut în China, relatează AFP.

Putin a salutat, în această convorbire la telefon, ”acţiunile coerente şi eficiente ale chinezului, care au permis stabilizarea situaţiei epidemiologice în ţară”, a anunţat joi, într-un comunicat, Kremlinul.

Preşedintele rus a denunţat totodată ”caracterul contraproductiv al tentativelor de a acuza China de faptul că nu a informat lumea destul de devreme cu privire la apariţia unei noi infecţii periculoase” şi a îndemnat la o consolidare a cooperării ruso-chineze în lupta împotriva pandemiei.

Guvernul lui Donald Trump acuză Beijingul de faptul că a ”disimulat” gravitatea epidemiei la începutul acesteia în China şi a blocat marţi contribuţia financiară a Statelor Unite la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), căreia îi reporşează faptul că s-a aliniat poziţiei chineze.

Statele Unite şi China s-au angajat, însă, miercuri, să coopereze în lupta împotriva noului coronavirus, în pofida tensiunilor în continuare puternice între cele două mari puteri.

Washingtonul a evocat joi o ”anchetă” cu scopul de a face lumină asupra originii covid-19, părând să nu excludă ca noul coronavirus să provină dintr-un laborator din Wuhan, regiunea din care a pornit pandemia.

În prezent, experţii consideră că noul coronavirus a apărut la sfârşitul lui 2019 într-o piaţă în aer liber din Wuhan în care se vindeau animale exotice vii - inclusiv lilieci.

Virusul, de origine animală, ar fi putut înregistra mutaţii şi s-ar fi transmis la om.

Sursa : news.ro

La New York, locuitorii aflaţi în izolare cântă melodia dedicată oraşului de Frank Sinatra pentru a mulţumi cadrelor me... Macron avertizează cu privire la ”lucruri care s-au întâmplat şi pe care nu le ştim” în gestionarea epidemiei noului cor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x